Αν και το κύμα καύσωνα κατά την σημερινή ημέρα έπληξε περισσότερο την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, παρ' όλα αυτά τα Τρίκαλα δεν λείπουν από τον πίνακα με τις υψηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ελλάδα.  

Καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες για 5η συνεχόμενη ημέρα, η μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 26/06 ξεπέρασε τους 42 ⁰C στη Μεσσηνία και στη Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας καταγράφτηκε στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στα Αρφαρά με 42,9 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 26/06, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.    

Στα Τρίκαλα, η υψηλότερη θερμοκρασία της ημέρας καταγράφηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, στις 16:37, με τον υδράργυρο να φτάνει στους 41,7 βαθμούς Κελσίου και τον δείκτη δυσφορίας στους 43,9 βαθμούς. 

Για ακόμη μία ημέρα η περιοχή συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνες με τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Μικρή ανάσα αναμένεται από αύριο Κυριακή, αφού οι προβλέψεις δείχνουν την πτώση του υδραργύρου, με την μέγιστη θερμοκρασία στους 38 βαθμούς Κελσίου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Μέχρι την Τετάρτη 30 Ιουνίου το θερμόμετρο θα παραμένει σταθερά κάτω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο ο Ιούλιος έρχεται με καυτή διάθεση, ανεβάζοντας και πάλι πολύ ψηλά τον υδράργυρο. 

trikalaenimerosi.gr