Συγκεντρώσεις του παλιού καλού καιρού του ένδοξου ΠΑΣΟΚ θύμιζε η σημερινή πολιτική εκδήλωση του ΚΙΝ.ΑΛ. με ομιλητή των υποψήφιο ευρωβουλευτή Νίκο Παπανδρέου που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο Φρούριο. Το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» ξύπνησε νοσταλγικές μνήμες στους παραβρισκόμενους που έδωσαν το παρόν σε μία συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση. Παλιά στελέχη που είχαν χρόνια να δώσουν το στίγμα τους ήταν εκεί για να ακούσουν τον γιο του αείμνηστου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.«Αυτές είναι οι σημαντικότερες εκλογές για την Ευρώπη. Ως παράταξη κι ως κόμμα θα αγωνιστούμε για να μεταφέρουμε τις προοδευτικές αξίες» τόνισε από τα Τρίκαλα ο Νίκος Παπανδρέου.
Όπως είπε «Το Κίνημα Αλλαγής τόσο σε εθνικό, όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο θα πασχίσει να επαναφέρει τις προοδευτικές αξίες. Τις προοδευτικές αξίες που η Ελλάδα τις γνωρίζει πολύ καλά. Τις προοδευτικές αξίες του κοινωνικού κράτους, αυτού που μεγαλούργησε η Ελλάδα και τις οποίες θα πρέπει να τις μεταφέρουμε και στην Ευρώπη» επισήμανε τονίζοντας την ανάγκη συμμετοχής των Ελλήνων στις ευρωεκλογές και ειδικά των νέων που ως φαίνεται αδιαφορούν για την πολιτική σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εκείνο που επισήμανε είναι πως τα σενάρια περί συνεργασιών ΚΙΝ.ΑΛ. με άλλα κόμματα, όπως της ΝΔ, δεν ευσταθούν. «Τις συνεργασίες τις αναφέρουν οι άλλοι και δεν αποτελεί σχέδιο ή πρόταση δική μας. Προσπαθούν να πιέσουν το ΚΙΝ.ΑΛ., ξεχνούν ωστόσο ότι το κόμμα μας έχει αυτόνομη πορεία. Κατανοούμε απόλυτα τις αγωνίες του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που θέλει να αλλάξει προβιά , επιδιώκει να αλλάξει χρώμα να γίνει πιο πράσινος, αλλά το πράσινο το έχουμε εμείς», ανέφερε.
Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε κάλεσμα επιστροφής παλιών στελεχών στο ΚΙΝ.ΑΛ.
Επισκέψεις κι επαφές
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής βρέθηκε στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στη Δυτική Θεσσαλία. Νωρίτερα το πρωί είχε επισκεφτεί την πόλη της Καρδίτσας. Στα Τρίκαλα επισκέφθηκε το Μουσείο Τσιτσάνη, είχε συναντήσεις με Τρικαλινά στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. αλλά και με πολίτες σε μια σύντομη βόλτα στην πόλη.

trikalaview.gr