Με εκπαιδευτική δράση εορτάστηκαν στα Τρίκαλα οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021. Η δράση υλοποιήθηκε την  Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων – Παράρτημα Ρομά, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων και το  Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ). Ο φετινός τίτλος ήταν «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!» (Heritage: AllInclusive!).

Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε στο οθωμανικό τέμενος Κουρσούμ τζαμί και στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό, με τη συμμετοχή σαράντα μαθητών/τριών και πέντε εκπαιδευτικών από το 17ο και 18οΔημοτικά Σχολεία.

Οι μικροί/ες συμμετέχοντες/ουσες γνώρισαν την  αρχιτεκτονική των μνημείων και ανακάλυψαν την ιστορία και τη διαδικασία των λουτρών μέσα από μια ψηφιακή δράση στους χώρους του οθωμανικού λουτρού. Η ψηφιακή εφαρμογή,  που περιλαμβάνει ηχητική ξενάγηση και εκπαιδευτικά  παιχνίδια, σχεδιάστηκε ειδικά για το φετινό εορτασμό. Στη συνέχεια, τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τις αρχαιολόγους της Εφορείας στον περιβάλλοντα χώρο και το οθωμανικό τέμενος ΟσμάνΣαχ.

Την εκπαιδευτική δράση οργάνωσαν η αρχαιολόγος κ. Ευαγγελία Ντάφη με την παιδαγωγό κ. Ευαγγελή Γκούμπλια, έχοντας τη συμπαράσταση των Διευθυντών των σχολείων και των εκπαιδευτικών τους και την πολύτιμη συμμετοχή του καθηγητή Πληροφορικής κ. Γιάννη Παπαβασιλείου, του δάσκαλου Ρομποτικής κ. Μάριου Μπανόλα και της νοσηλεύτριας κ. Γεωργίας Μπασιακούρα.

Η εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα προς τους μικρούς μαθητές στον υπαίθριο χώρο του συγκροτήματος, προσφορά των ΒΙΟΛΑΝΤΑ Α.Ε. και ΕΙΚΑΖΩ – Δημήτρης Τσαρουχάς.