Μια νέα αυλή πολιτισμού ετοιμάζει αυτές τις ημέρες ο Δήμος Τρικκαίων.
Ολόκληρος ο χώρος δεξιά και πίσω από το Πνευματικό Κέντρο (από το Λαογραφικό Μουσείο μέχρι τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και την οδό Ζωγράφου) αναπλάθεται.
Και μετατρέπεται σε ενιαίο χώρο, που ενοποιεί όλα τα στοιχεία μιας δυνάμει Αυλής Πολιτισμού: το παρακείμενο Λαογραφικό Μουσείο που ανακατασκευάζεται, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το ίδιο το Πνευματικό Κέντρο θα διαθέτουν μια χωριστή αυλή, διαθέσιμη για όλους/ες.
Με δάπεδο που αυτές τις ημέρες διαμορφώνεται, με ανακατασκευές και εργασίες στα παρτέρια, ο χώρος αποκτά ταυτότητα και θα αποτελεί πλέον μια ακόμη όαση πολιτισμού.
Θα μπορεί να υποδεχθεί καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, από εκθέσεις βιβλίου μέχρι μικρές συναυλίες και ταυτόχρονα, δεν θα επηρεάσει τα παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που πλέον θα αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα προς τη δική τους πλευρά.
Επίσης, δίνεται μέγιστη έμφαση σε ειδική περιπατητική διαδρομή που εγκιβωτίζεται στον χώρο, με σαφή μέριμνα για ΑμεΑ.
Ετσι, η προσβασιμότητα, όπως τόνισε η αντιδήμαρχος κ. Βασιλένα Μητσιάδη, αποτελεί και στην πράξη «οδηγό» για αυτό το σημαντικό έργο για τα Τρίκαλα. Ταυτόχρονα, γίνονται και όλα τα σχετικά έργα υποδομής.
Τα χρήματα προέρχονται από τα ταμεία του Δήμου Τρικκαίων και το έργο εντάσσεται στις «Αστικές αναπλάσεις 2018-2019», με υλοποιητή την εταιρία Α. Καρβούνης και ΣΙΑ ΟΕ (υπεύθυνος Θαν. Σουλεμέτσης).
Μαζί με το Δημοτικό Ωδείο και τη δική του αυλή, ολόκληρη η περιοχή θα διαθέτει σε λίγο διάστημα 4 εμβληματικά κτήρια πολιτισμού και 2 εξωτερικούς χώρους για εκδηλώσεις και περίπατο.
Πλέον, 41 χρόνια από την απόφαση για κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων στον συγκεκριμένο χώρο και 24 χρόνια από τα εγκαίνιά του με ομιλήτρια την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, τα Τρίκαλα κάνουν ένα ακόμη βήμα για τον πολιτισμό.
Διευρύνουν τις πολιτιστικές υποδομές και «ανοίγουν» τον χώρο για να υπόσχονται περισσότερες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τρικαλινούς και επισκέπτες.