Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες πόλεις επενδύουν στα θεματικά πάρκα ενισχύοντας την ελκυστικότητα του προορισμού και δίνοντας περισσότερα κίνητρα σε όσους αναζητούν να αποδράσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η πανδημία ωστόσο, έβαλε «φρένο» παγώνοντας και αυτές τις εκδηλώσεις που όμως φέτος, σαν μια αχτίδα ελπίδας, περισσότερο για λόγους ψυχολογικούς και λιγότερο οικονομικούς, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, γίνεται εκ νέου μια προσπάθεια επανεκκίνησης.

Δεν είναι λίγες οι πόλεις που θα ανάψουν τα φώτα των εορτών και θα επιχειρήσουν, προσεκτικά και με ασφάλεια, να αναβιώσουν και πάλι το χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Οι Ιππότες της ανακύκλωσης στον Μύλο των Τρικάλων

Στα Τρίκαλα οι πληρότητες των ξενοδοχείων με τον Μύλο των Ξωτικών ήταν πολύ υψηλές προ πανδημίας και έδιναν μια έξτρα ώθηση στον προορισμό από τέλος Νοεμβρίου, με τις εκδρομές των σχολείων, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Αυτό σήμαινε ότι οι περίπου 7.000 κλίνες του νομού γέμιζαν με επισκέπτες, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τα Βαλκάνια, που ξεπερνούσαν συνολικά το ένα εκατομμύριο.

«Φέτος, και καθώς τα κρούσματα σε αυτήν την περίοδο ακολουθούν πτωτική πορεία», σημειώνει ο κ.Παπαστεργίου, «περισσότερο για λόγους ψυχολογικούς και πάντα σεβόμενοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα, επαναλειτουργούμε το θεματικό μας πάρκο με τους ιππότες της ανακύκλωσης και θέμα το περιβάλλον».

Έτσι, στα Τρίκαλα ο Άγιος Βασίλης θα είναι «πράσινος» και τα Χριστούγεννα θα έχουν ένα επιπλέον μήνυμα: αυτό του σεβασμού στο περιβάλλον, της αειφορίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της λιγότερης χρήσης πλαστικού, της κομποστοποίησης κ.ά.

«Όλα θα βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους και η έναρξη τοποθετείται χρονικά την 8η Δεκεμβρίου», προσθέτει.

protothema.gr