Ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, για ύδρευση και αποχέτευση σε 6 χωριά και οικισμούς του Δήμου Τρικκαίων, προωθεί προς εξασφάλιση η ΔΕΥΑΤ.
Το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι και ενέκρινε ομόφωνα τις εγκρίσεις μελετών για τα έξι αυτά έργα. Η έγκριση των μελετών σημαίνει ότι αμέσως υποβάλλονται και οι αντίστοιχες αιτήσεις για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στην πρόσκληση (010) –(011) του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014 – 2020».
Η ταχύτητα με την οποία κινείται η διαδικασία σημαίνει ότι η ΔΕΥΑ Τ και ο Δήμος είχαν ήδη προβεί στη σχετική προεργασία, ώστε να είναι όλα έτοιμα για το νέο ΕΣΠΑ, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος. Συγκεκριμένα, έγινε ο απαραίτητος σχεδιασμός, οι μηχανικοί της επιχείρησης εκπόνησαν τις σχετικές μελέτες και προωθήθηκε η όλη διαδικασία. Απομένει, πλέον, να υποβληθούν οι αιτήσεις  στην εν λόγω πρόσκληση.
Οι μελέτες που εγκρίθηκαν, αφορούν στα εξής έργα:
Βελτίωση υδροδότησης Τοπικής Κοινότητας Γενεσίου
προϋπολογισμού 240.000 ευρώ
Κατασκευή τροφοδοτικού αγωγού υδρεύσεως προς Κρηνίτσα – Παλαιόπυργο
προϋπολογισμού : 440.000 ευρώ
Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον οικισμό Κηπάκι του Δήμου Τρικκαίων
προϋπολογισμού : 357.000 ευρώ
Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στο δυτικό τμήμα του οικισμού Σωτήρας του Δήμου Τρικκαίων
προϋπολογισμού : 490.000 ευρώ
Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον δυτικό τμήμα του οικισμό Λεπτοκαρυάς του Δήμου Τρικκαίων
προϋπολογισμού : 248.000 ευρώ
Βελτίωση υδροδότησης Τοπικής Κοινότητας Ζηλευτής
προϋπολογισμού 198.000 ευρώ
Σύνολο: 1.973.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΥΑΤ έχει ήδη προχωρήσει σε παροχή υδροδότησης σε άλλα 4 χωριά: Αρδάνι, Ζηλευτή, Χρυσαυγή, Αγρελιά, ενώ και στο Πρίνος η γεώτρηση εξασφαλίζει ροή νερού. Ετσι, ο Δήμος Τρικκαίων και η ΔΕΥΑΤ επιλύουν συνεχώς και με σχέδιο, τα προβλήματα στην περιφέρεια του Δήμου.