Την Παρασκευή 7-4-17 επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων οι μαθητές του 20ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους Χαραλ. Οικονόμου, Κατερίνα Γιώτη και Κων/να Πάλλα.
Λίγο αργότερα επισκέφτηκε το Μουσείο το 5ο Δημοτικό Σχολείο η Α’ και Β’ τάξεις με 65 παιδιά και συνοδούς τους δασκάλους Καλαμάρα Χαρούλα, Φραγκάκη Βάσω, Μαρτάρα Δήμητρα και Αντωνίου Βίκυ.
Την Πέμπτη 6-4-17 το Μουσείο επισκέφτηκαν το Μουσείο 56 μαθητές και μαθήτριες, του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Θεοχαρίδου Αικατερίνη, Σαλεπάκη Κική, Μαυρομιχάλη Ευθυμία και Αργυρίου Μανώλη.
Επίσης την Τετάρτη 5-4-17 επισκέφτηκαν το χώρο του Μουσείου οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Σακκά όπου ξεναγήθηκαν στο χώρο και γνώρισαν την πλούσια αθλητική ιστορία των Τρικάλων και τους πρωταγωνιστές της.
Το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων, στεγάζεται στο Καστρακίδειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, Καποδιστρίου 13, και έχει ως στόχο να αναδειχθούν οι πρωτεργάτες τους αθλητισμού της πόλης και να παρουσιαστούν τα επιτεύγματα των νεότερων αθλητών.
Η έκθεση, αντλώντας στοιχεία από ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο και μια πλούσια συλλογή τεκμηρίων, αναπτύσσεται στους δυο ορόφους του μουσείου. Η δομή της είναι θεματική, με αντικείμενα που με τη φυσική τους παρουσία ιστορούν τη λαμπρή διαδρομή του τρικαλινού αθλητισμού από το 1896 έως και σήμερα.
Στο ισόγειο παρουσιάζονται οι ενότητες: «Πρωτεργάτες του αθλητισμού των Τρικάλων», «Παλιοί και νέοι τρικαλινοί αθλητές», όπως ο Χρήστος Παπανικολάου, η Σοφία Σακοράφα, οι αείμνηστοι Γιώργος Τσιάντας και Βαγγέλης Σκούρας κ.α., «Ορειβασία – Χιονοδρομία».
Στον α’ όροφο παρουσιάζονται οι ενότητες: «Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες», «Παγκόσμιος αθλητισμός - Έλληνες και Ξένοι πρωταθλητές», «Αίθουσα Τροπαίων του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων», «Αίθουσα Πελίγκου», «Αίθουσα Μπονώτη», «Αίθουσα Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού» .
Ώρες επισκέψεων: Από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 09:00 έως 13:00
Πληροφορίες και προγραμματισμός επισκέψεων στα τηλ.: 2431079518 και 2431353524.