Τις πιο δύσκολες εκλογές, καλείται να διαχειριστεί η Διεύθυνση Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
Οι κάλπες για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για τις Δημοτικές Εκλογές, τις Κοινότητες αλλά και τις Ευρωεκλογές, θα δίνουν συνεχώς αποτελέσματα τα οποία θα πρέπει να ενημερώνει on line η αρμόδια διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας ώστε να υπάρχει καταγραφή και πληροφόρηση. Από τη μία θα τροφοδοτείται η αντίστοιχη σελίδα της Περιφέρειας, και από την άλλη, θα τροφοδοτείται με πληροφόρηση η πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών για τις Ευρωεκλογές.
Όλα αυτά έχουν προσθέσει σαφώς ένα μεγάλο βάρος ευθύνης και δουλειάς, με τον αρμόδιο κ. Δημήτρη Παπανικολάου από την περιφερειακή ενότητα, να τονίζει ότι όλα προβλέπονται να κυλήσουν ομαλά μιας και η προετοιμασία έχει ξεκινήσει από την ομάδα (που αποτελείται μόλις από τρία άτομα πλην των καταγραφέων) που θα αναλάβει τη διαχείριση εδώ και καιρό ώστε όλα να είναι έτοιμα. «Έχουμε την τεχνογνωσία ώστε όλα να πάνε καλά. Σίγουρα οι επερχόμενες εκλογές έχουν ένα αυξημένο δείκτη δυσκολίας. Πιστεύω όμως ότι θα τα καταφέρουμε» τονίζει ο κ. Παπανικολάου.
Σε πρώτη φάση θα καταγραφούν οι ψήφοι στους συνδυασμούς και έπειτα η σταυροδοσία στους υποψηφίους. Αυτό θα συμβεί και για τις Ευρωεκλογές, όπου πρώτα θα καταγραφούν οι ψήφοι στα πολιτικά σχήματα και έπειτα η προτίμηση στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές.
Ο κ. Παπανικολάου εκτιμά δε ότι μέχρι τις 10 με 11 το βράδυ θα έχουμε μια σαφή εικόνα σε ότι αφορά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρήστες και οι υπολογιστές για τη διαχείριση αυτού του τομέα, είναι πιστοποιημένοι από το υπουργείο εσωτερικών για τη διασφάλιση της εγκυρότητας της διαδικασίας.

tv10.gr