Σε εξοικονόμηση δαπανών προχωρά η διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων. Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Δημήτρη Παρθένη «πριν από δεκατρείς μήνες, η τεχνική εταιρία που κάλυπτε την τεχνική υποστήριξη του Νοσοκομείου Τρικάλων, αποχώρησε από το έργο της αφότου η Διοίκηση του Νοσοκομείου, δεν συμβιβάστηκε στην επιτακτική και αδικαιολόγητη αξίωσή της να πληρωθεί άμεσα παλαιές οφειλές, συνολικού ποσού περίπου 1.100.000 ευρώ.
Τα προηγούμενα χρόνια η τεχνική εταιρία είχε αναλάβει το έργο της τεχνικής υποστήριξης του Νοσοκομείου, ενώ η υφιστάμενη τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, ουσιαστικά είχε περιοριστεί αν όχι ακυρωθεί.
Μετά την απομάκρυνση της εταιρίας τεχνικής υποστήριξης, δεν ήταν λίγες οι φορές που ασκήθηκε κριτική στην Διοίκηση, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν πρόχειρη και χωρίς προετοιμασία, για ορισμένους δε «κατά τα λοιπά προοδευτικούς» συνδικαλιστές εργαζόμενους, θεωρήθηκε «βιαστική».
Να σημειωθεί πως μετά την απομάκρυνση της τεχνικής εταιρίας, η εξοικονόμηση πόρων του Γ.Ν. Τρικάλων υπολογίζεται, στις 100.000 ευρώ ετησίως.
Εν τω μεταξύ, στον χρόνο που πέρασε μια σειρά τεχνικών αδυναμιών, μια σειρά Χρονιζουσών βλαβών, είτε αποκαταστάθηκαν, είτε δρομολογήθηκε η αποκατάστασή τους. Ενδεικτική είναι η επισκευή διαρροής οξυγόνου στις 19-8-2017 καθώς και η πρόσφατη, στις 3-12-2017 οπότε γίνανε και επιπλέον πρόσθετες επισκευές διαρροών οξυγόνου στο Γ.Ν. Τρικάλων.
Οι επισκευές αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα(3ο τρίμηνο του 2017 συγκριτικά με το 3οτρίμηνο του 2016), οδήγησαν σε μια σημαντική εξοικονόμηση πόρων, καθώς η δαπάνη μειώθηκε κατά 3.489,14 ευρώ.
Το συνολικό ποσό, λοιπόν, που θα εξοικονομείται με τις πρόσθετες επισκευές των διαρροών, αναμένεται ότι θα είναι της τάξεως των 20.000 ευρώ κατά έτος.
Τα προβλήματα αυτά ήταν χρόνια, οι βλάβες αυτές ήταν χρόνιες. Η επισκευή αυτών των βλαβών, απαιτούσε τον συντονισμό δράσης πολλών τεχνικών του Νοσοκομείου, υδραυλικών αερίων, υδραυλικών –θερμοϋδραυλικών και μάλιστα σε ένα περιβάλλον σωληνώσεων παροχής οξυγόνου, που δεν προβλέπεται η απομόνωση κατά πτέρυγα της παροχής οξυγόνου. Αλλά αντίθετα, απαιτεί κάθε φορά την εγκατάσταση ενός προσωρινού παράλληλου συστήματος τροφοδότησης, για να μην διαταραχτεί η λειτουργία του Νοσοκομείου. Αυτά σε ότι αφορά τον σχεδιασμό του νέου κτηρίου του Γ.Ν. Τρικάλων...
Συγχαρητήρια λοιπόν, στους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του Γ.Ν. Τρικάλων από την Διοίκηση, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στη λειτουργία του Νοσοκομείου».