Κόμικς, εικονογράφηση, μουσική, έκφραση, δημιουργία. Όλα αυτά τα στοιχεία συνέθεσαν την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση «Καμπίσιοι δημιουργοί vol. 5».

Μια δράση που, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κωμωδίας 2021, εκτυλίχθηκε για ένα τριήμερο (22-24 Οκτωβρίου 2021) τον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης».

Με φόντο τις εικόνες των μεγάλων τρικαλινών μουσικών δημιουργών (Βίρβος, Καλδάρας, Σαμολαδάς, Κολοκοτρώνης) και το graffiti του Same 84, ο Σύλλογος Κόµικς και Τεχνών «ΕΤουΚου» οργάνωσε τη δράση.

Μετά από πρόσκληση του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων, που διοργανώνουν το Φεστιβάλ Κωμωδίας, τα μέλη του Συλλόγου συνέβαλαν στο να αποτυπωθεί και να παρουσιαστεί η εικονογράφηση, η 9η Τέχνη, η δημιουργική έκφραση.

Όχι μόνο ως κόμικς, αλλά και γενικότερα ως απεικόνιση μιας τέχνης που περιλαμβάνει έναν ολόκληρο τρόπο ζωής. Δεν ήταν τυχαίο το ότι, μαζί με τις εικονογραφήσεις μελών του Συλλόγου, πωλούνταν μπλουζάκια, σκίτσα, κονκάρδες, υπό τους ήχους χιπ χοπ: μια νεανική γιορτή και έκφραση.

Το πέμπτο στη σειρά φεστιβάλ «Καμπίσιοι Δημιουργοί», εμφανίζεται σε άτακτα χρονικά διαστήματα, αλλά με μία συνεπή συνέχεια. Ετσι, μετά από τις δύο πρώτες χρονιές στο Μουσείο Τσιτσάνη, ταξίδεψε για δύο χρονιές στην Λάρισα (Μύλος του Παππά και Project ΙππόΚαμπος) και επέστρεψε στα Τρίκαλα.

Ετσι, οι 15 τοπικοί δημιουργοί, μετείχαν σε bazaar, σε Graffiti & «Βαψίματα», μαθήματα σχεδίου, εργαστήριο Graffiti, Sketch Event  (παιχνίδι σκίτσων για μικρά και μεγάλα παιδιά), παιδικό εργαστήριο και πολύ ενθουσιασμό.  Ταυτοχρόνως, οι τρικαλινοί/ες περιηγήθηκαν στην έκθεση κόμικς και εικονογράφησης µε τίτλο «Τρακτφόρμερς» και 30 έργα καλλιτεχνών από Ελλάδα, Κύπρο και Ιορδανία.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ δε, υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο συγκεντρώθηκαν όσα κόμικς δεν χρειάζονταν οι πολίτες. Τα κόμικς θα αποτελέσουν τμήμα της «Δανειστικής Κομιξοθήκης» του Συλλόγου Κόμικς και Τεχνών «ΕΤουΚου», η οποία φιλοξενείται στο Project ΙππόΚαμπος στη Λάρισα.