Η ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα  “100 Χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση” την Κυριακή 9 Απρίλη στην Σουίτα Art Cafe στις 18.30.
Μας λένε ότι ρεαλισμός είναι οι δεκάδες πόλεμοι που γεννούν κύματα κατατρεγμένων προσφύγων, η οικονομική κρίση, η ανεργία και η φτώχεια. Βαφτίζουν ρεαλισμό το γεγονός ότι όχι μόνο καλούμαστε να ζήσουμε χειρότερα από τους γονείς μας, αλλά σε συνθήκες εξαθλίωσης που μόνο χειρότερες θα γίνονται. Όμως ακριβώς έναν αιώνα πριν, ο επαναστατημένος λαός της Ρωσίας απέδειξε ότι αυτή η ζωή όχι μόνο δεν είναι μονόδρομος, αλλά οργάνωσε ένα κράτος στο οποίο αυτά τα προβλήματα ήταν άγνωστα.
Η συμβολή της Οκτωβριανής Επανάστασης στην εργατική τάξη διεθνώς, επιβεβαίωσε στην πράξη τη μαρξιστική - λενινιστική θεωρία για την επανάσταση και έβαλε τη σφραγίδα της όχι μόνο στη ζωή των ανθρώπων στην ΕΣΣΔ, αλλά και σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η γενιά μας μπορεί να  διαψεύσει όσους θέλουν να μας πείσουν ότι δεν έχουμε τίποτα να ελπίζουμε πέρα από δουλειά μέχρι το μνήμα με μισθό-χαρτζιλίκι και παρατεταμένη ανεργία. Μπορεί να δώσει την απάντησή της παλεύοντας για το παρόν και το μέλλον που έχει ανάγκη και της αξίζει, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό!
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
•    προβολή ντοκυμαντέρ “100 Χρόνια από τον Κόκκινο Οκώβρη” της Οργάνωσης Βόρειου Τομέα Αττικής
•    ομιλία από τον Αχιλλέα Σίμο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ
Στον χώρο θα λειτουργεί επίσης βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της σύγχρονης εποχής.