Με δύο χρυσά επέστρεψε από την Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Πρόκειται για δύο χρυσά βραβεία Best City Awards, της Καλύτερης Πόλης, στον τομέα Τεχνολογίες Πληροφορικής και Διακυβέρνηση.

Το ένα βραβεία αφορούσε τα «Τρίκαλα: Ανοικτή Πόλη» και το δεύτερο τα «Τρίκαλα IoT-response-ready πόλη». Σε απλά ελληνικά, το πρώτο αφορούσε στις εφαρμογές που εξειδικεύουν τη χρήση της πληροφορικής και γενικότερα της τεχνολογίας για τους πολίτες. Το δεύτερο, στα νέα προγράμματα με την εντελώς νέα τεχνολογία του «Ιντερνετ των Αντικειμένων (Internet of Things) που επίσης προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων.
Ουσιαστικά, οι επιβραβεύσεις είχαν τη γενική ονομασία «εξειδικευμένα έργα που συμβάλλουν στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, προσφέροντάς τους υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης».
Δηλαδή, τα βραβεία δόθηκαν κυρίως για
– το Smart Trikala
– ειδικά την εφαρμογή «20000» για εξυπηρέτηση των πολιτών
– την ετοιμασία του eΚΕΠ me to «ΑΤΜ Πιστοποιητικών»
– το πρόγραμμα ActiveAge που ξεκίνησε να υλοποιείται
– τα προγράμματα αυτοματοποιημένης και ηλεκτρικής οδήγησης (CityMObil2, ELVITEN, AVINT)
– τη συμμετοχή σε πρόγραμμα υποβοήθησης εύρεσης διαδρομών (MyWay και Green Your Move)
– τα ανοιχτά δεδομένα (open data) στην ιστοσελίδα του Δήμου
– τα GIS δεδομένα
– τα πιλοτικά συστήματα στάθμευσης
– τα νέα συστήματα «έξυπνα» φωτισμού
– τα συστήματα παρακολούθησης αντλιοστασίων λυμάτων, οχημάτων, κάδων απορριμμάτων κ.α.
– τις δράσεις για το Smart Farming, που ήδη δρομολογήθηκαν
– τη χρήση νέων τεχνολογιών στο υπό δημιουργία Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών
– τα συστήματα δημόσιων διαβουλεύσεων
και πλήθος άλλων παρεμβάσεων σε ζητήματα διοίκησης του Δήμου, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων.
Τα δύο «χρυσά» στον Δήμαρχο Τρικκαίων επέδωσε ο  κ. Κωνσταντίνος Χαμπίδης, ο Chief Digital Officer του Δήμου Αθηναίων.’
Ο κ. Παπαστεργίου σε δήλωσή του επεσήμανε ότι είναι βασικό, η τεχνολογία και ειδικά η πληροφορική να βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση ανάμεσα στην εκάστοτε ηγεσία και στην κοινωνία. Στα Τρίκαλα, σημείωσε, δρομολογούμε λύσεις με βάση τις ανάγκες των πολιτών, δείχνοντας τον δρόμο για συνεχείς βελτιώσεις.
Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο των Best City Awards 2018, που διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά η Boussias Communications, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της Αθήνας, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018. Παρέστησαν 300 εκπρόσωποι φορέων της Αυτοδιοίκησης με παρόμοιες καλές πρακτικές. Η βράβευση έγινε κατόπιν βαθμολόγησης, που προέκυψε από την αξιολόγηση από μία ανεξάρτητη Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Πατούλη (Πρόεδρο ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου). Τα βραβεία παρουσίασε ο γνωστός δημοσιογράφος Πέτρος Κουμπλής. Χορηγός των Best City Awards ήταν  η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης  και Υποστηρικτές οι εταιρείες InteliSoft, OTS και Parkguru.