Δεν θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις στις 25 Μαρτίου ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζοντας ότι θα γίνει μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα και η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Ποιοτικό και περήφανο θέμα

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην μεγάλη πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας από την έξαρση του κοροναϊού και όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αυτή η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχιστεί και για τις επόμενες 10 μέρες.

Ως εκ τούτου η κυβέρνηση αποφάσισε να μην γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις παρά μόνο η στρατιωτική παρέλαση.

«Δεν γίνονται παρελάσεις στις 25 Μαρτίου. Θα γίνει μόνο η στρατιωτική παρέλαση και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά» τόνισε η κα Πελώνη κάνοντας λόγο για ένα «ποιοτικό και πολύ περήφανο θέαμα».

Χωρίς παρελάσεις έφυγε το 2020

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι στις 25 Μαρτίου 2020 όπου βρισκόμασταν στο πρώτο lockdown είχαν ματαιωθεί οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις.

Αντίστοιχα και ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου το 2020 είχε πραγματοποιηθεί χωρίς στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις και τελέστηκαν μόνο δοξολογίες ενώ έγιναν και καταθέσεις στεφάνων.

Τονίζεται πάντως ότι ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

in.gr