Χθες το απόγευμα το Παράρτημα Ν. Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας βράβευσε 267 μαθητές που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της σχολικής χρονιάς 2016-17, στην διαρκώς κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων, διαχωρίζοντας την εκδήλωση σε τρεις διαδοχικές περιόδους.
Από τα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού μας, βραβεύτηκαν πενήντα δύο (52) μαθητές που είχαν προκριθεί από τον 77ο «Θαλή». Από αυτούς, συμμετείχαν στην τελική φάση, δηλαδή τον «Αρχιμήδη» δέκα (10) μαθητές. Εκεί ο Δημήτριος Λώλας κατέκτησε πανελλήνιο χρυσό μετάλλιο, ενώ είναι μέλος της Εθνικής εξαμελούς ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην ερχόμενη 58η Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
Από τα 58 δημοτικά σχολεία, με 145 τμήματα και 2000 μαθητές που συμμετείχαν στον 11ο διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» βραβεύτηκαν οι 215 που πρώτευσαν στα τμήματά τους.

Ο Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Στέλιος Αμπράζης ευχαρίστησε για τη συνεργασία τη Διευθύντρια ΔΔΕ Τρικάλων κα. Β. Κάκλα, το Διευθυντή ΔΠΕ Τρικάλων κ. Χρ. Μπουλούμπαση, τους Διευθυντές και δασκάλους των σχολείων που συμμετείχαν και τους Μαθηματικούς που βοήθησαν ώστε να διεξαχθούν οι διαγωνισμοί με άριστο τρόπο. Ακόμη ο κ. Αμπράζης είπε: «Διαρκώς ως επαρχιακός νομός είμαστε στην κορυφή της χώρας. Αυτή η κουκίδα πάνω στον παγκόσμιο χάρτη, που είναι ο νομός και η πόλη μας, κάθε χρόνο αστράφτει από τις παγκοσμίου επιπέδου διακρίσεις που κατακτούν μαθητές μας. Τα συγχαρητήριά μας σε κάθε παιδί που ασχολήθηκε και προσπάθησε να επιλύσει ασκήσεις και προβλήματα στους διαγωνισμούς μας».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και βράβευσαν μαθητές ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου, η Διευθύντρια ΔΔΕ Ν. Τρικάλων κα. Β. Κάκλα, ο Διευθυντής ΔΠΕ Ν. Τρικάλων κ. Χρ. Μπουλούμπασης, ο Προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΠΕ Ν. Τρικάλων κ. Δημ. Καραμίτζιος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων κα. Ε. Λεβέντη. Τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωση έκανε ο Βασ. Μπαλαμίτσας επί της Κονδύλη 25.