Ολοκληρώθηκε το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων, που έγινε το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου στο πάρκο Ματσόπουλου, με κεντρικό σύνθημα «Πατρίδα μας όλη η γη».

Οπως σημειώνεται από τους διοργανωτές "πολύς κόσμος διατράνωσε τα αντιπολεμικά του αισθήματα, με κόσμο πολύ να ενώνει τις φωνές του στη γιορτή της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, στη διήμερη ένωση των από κάτω για ένα κόσμο που δεν θα υπάρχει φτώχεια, πόλεμος, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Σε μία εποχή έντονων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, σε μία περίοδο που προσπαθούν να διχάσουν τους λαούς και να τους ποτίσουν εθνικισμό, σε μία εποχή που ο φασισμός επιχειρεί να καταλάβει χώρο, το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ προτάσσει τον άνθρωπο της εργασίας, της επισφάλειας, προτάσσει εκείνον που φτωχοποιείται και εξαθλιώνεται και που σηκώνει κεφάλι για να διεκδικήσει τα δίκια του, να διεκδικήσει τη ζωή του.
Όλοι όσοι μετείχαμε στη διοργάνωση του 6ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ διαπιστώνουμε ότι ο στόχος μας επιτεύχθηκε, τόσο από την πλευρά της ποιότητας και ποικιλίας των συζητήσεων και των συναυλιών όσο και από την πλευρά της μαζικότητας του κόσμου που συμμετείχε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο Φεστιβάλ. Πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη, φωτεινή μαζική γιορτή δηλώνοντας ότι μεγάλο μέρος αυτής της πόλης αρνείται να βυθιστεί στα σκοτάδια του Μεσαίωνα. Συνεχίζουμε στο δρόμο, συνεχίζουμε στο κίνημα, συνεχίζουμε να πολεμάμε τον φασισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό. Σπάμε το φόβο."