Τον επόμενο μήνα (Ιούλιος) αρχίζει σε πρώτη φάση η υλοποίηση του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης το οποίο αφορά 30 δήμους της χώρας (μεταξύ αυτών και ο Δήμος Τρικκαίων).
Η επιλογή των Δήμων έγινε με αντικειμενικά κριτήρια και στη βάση δέσμης κρίσιμων κοινωνικοδημογραφικών δεικτών, ιδίως των ποσοστών ανεργίας.
Για τον εμπλουτισμό της πρώτης φάσης του Κ.Ε.Α., το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής  αποφάσισε δύο επιπλέον υποστηρικτικές δράσεις. Στην κατεύθυνση αυτή και για την περαιτέρω ενίσχυση των δικαιούχων του Κ.Ε.Α. στους 30 Δήμους:
-Θεσμοθετείται επιδότηση ενοικίου, ως συμπληρωματική παροχή.
-Εφαρμόζεται το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα», ως συμπληρωματική παροχή, σε επιλεγμένα με κοινωνικά κριτήρια σχολεία.
Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ανέρχεται μέχρι 200 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, μέχρι 300 ευρώ για το ζευγάρι χωρίς παιδιά και μέχρι 400 ευρώ για το ζευγάρι με δύο τα παιδιά, ενώ το 10% θα συνδέεται αυτόματα με θέσεις εργασίας που οι αιτούντες πρέπει να αποδεχτούν όταν τους προσφερθούν. Η ενίσχυση θα δίνεται κατά 50% με τραπεζική κάρτα και το υπόλοιπο σε μετρητά και πως, στόχος είναι από τις αρχές του 2017 το πρόγραμμα να επεκταθεί καθολικά σε όλους τους δήμους της χώρας.