Αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους της Εκκλησίας, μετά την δημόσια γνωστοποίηση πως βρέθηκε θετικός τον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ.Θεόκλητος. Σε ανακοίνωση της Μητροπόλεως του αναφέρεται πως στις 30 Οκτωβρίου παρουσίασε συμπτώματα και στο τεστ Covid-19 στο οποίο υποβλήθηκε, διαγνώσθηκε θετικός. Μετά απ’ αυτό ο Μητροπολίτης τέθηκε σε καραντίνα ενώ κλειστά θα παραμείνουν για 14 ημέρες τα γραφεία της συγκεκριμένης Μητρόπολης. 

Η εύλογη ανησυχία που έχει προκληθεί οφείλεται στην συμμετοχή του στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη στον ομώνυμο, μεγαλοπρεπή ναό της συμπρωτεύουσας, στις οποίες παρευρέθηκε, μεταξύ αρκετών ιεραρχών και ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσόστομος. 

Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου συμμετέχοντας στο πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, τον Γρεβενών κ. Δαβίδ, τον Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμο και τον Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, τέλεσαν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ στην συνέχεια παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, τελέσθηκε η Επίσημος Δοξολογία για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. 

Οι λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Δημητρίου ξεκίνησαν από την παραμονή με τον Αρχιερατικό Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος και τον οποίο, επίσης, συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Τρίκκης κ.Χρυσόστομος. 

Και τις δύο ημέρες πολλοί πιστοί, κυρίως από την Θεσσαλονίκη, περίμεναν έξω από τον ναό, προκειμένου να εισέλθουν και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου και αρκετοί από αυτούς να κοινωνήσουν. 

Μετά τον μεγάλο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί ο Ιερισσού Θεόκλητος με μια ανακοίνωση του στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού, μιλά για την προσωπική του δοκιμασία, υποστηρίζοντας πως δεν κόλλησε τον κορωνοϊό κατά την διάρκεια των θρησκευτικών εκδηλώσεων στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του: 

Ως άνθρωπο και εμένα δεν με εξαίρεσε η πανδημία και ο κοροναϊός, όπως άλλωστε φαίνεται ότι δεν εξαιρεί κανέναν. Λυπάμαι όμως διότι έλαβαν αφορμή από την προσωπική μου αυτή δοκιμασία, εκείνοι οι οποίοι αναζητούν πάντοτε αιτίες για να στραφούν εναντίον της Εκκλησίας, να την πολεμήσουν και να της χρεώσουν ό,τι κακό συμβαίνει στην κοινωνία. 

Τους διαβεβαιώνω, λοιπόν και στα πλαίσια των προσωπικών δεδομένων, όπως επίσης διαβεβαιώνω και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, ότι ο κοροναϊός δεν με επισκέφθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας. 

Παρακαλώ, λοιπόν, τους πάντες να σεβαστούν την προσωπική δοκιμασία που μου επέτρεψε ο Κύριος και να πάψουν να εκμεταλλεύονται το γεγονός αυτό στα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο.

trikalaenimerosi.gr