Δύο άμεσες ενέργειες του Δήμου Τρικκαίων για τα όσα αφορούν στην οδό Φειδίου, ως προς το καθεστώς του δρόμου και ως προς τις κλήσεις.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου μιλώντας το βράδυ της Τρίτης 20 Απριλίου 2021 στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, τόνισε ότι θα ανακληθούν οι κλήσεις που βεβαίωσε η Δημοτική Αστυνομία.

Πρόκειται για κλήσεις που νομίμως βεβαιώθηκαν («η Δημοτική Αστυνομία έκανε τη δουλειά της», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου) κατόπιν καταγγελίας πολίτη.

Και σε αυτό το σημείο υπεισέρχεται η δεύτερη παρέμβαση του Δήμου.

Όπως επίσης τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, θα διεξαχθεί άμεσα συζήτηση με τους κατοίκους για το τι θα ισχύει στον συγκεκριμένο δρόμο.

Εάν, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, ισχύει η πρόβλεψη στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για πεζόδρομο, τότε δε θα πρέπει να επιτρέπεται η στάθμευση.

Εάν μετατραπεί σε κανονικό δρόμο, τότε θα ισχύει νομίμως η στάθμευση.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπαστεργίου έθεσε γενικότερα το θέμα παρόμοιων καταστάσεων στην πόλη (π.χ. οδοί Ηπιόνης, Νίκου & Ρίτας Παππά κ.α.) που, ενώ είναι χαρακτηρισμένοι ως πεζόδρομοι, δεν έχει γίνει έργο πεζοδρόμησης και υφίσταται μια ερμαφρόδιτη κατάσταση, όπως στην οδό Φειδίου.