Τον Δήμαρχο Πύλης Κων/νο Μαράβα επισκέφτηκε ο Ακαδημαϊκός κ. Χάρης Κουδούνας, ερχόμενος στην Ελλάδα από την Ιταλία για οικογενειακούς λόγους, αφού πρώτα περιηγήθηκε στα ωραία μέρη της Πύλης συνοδευόμενος από τον Κ. Βασίλειο Πανάγο.
Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Κρούπης και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Πύλης κ. Βασίλειος Πανάγος, συνεργάτης του Δήμου.
Με τον δήμαρχο συζήτησαν την μεγάλη επιτυχία που είχε η συνάντηση που είχε η Αντιπροσωπεία του Δήμου Πύλης του περασμένου Μαρτίου στο LORETO της Ιταλίας, με τον δήμαρχο να συμφωνεί και να εγκρίνει αυτήν συμφωνία , αφού έμεινε ευχαριστημένος από αυτή προσπάθεια και με την αδελφοποίηση μεταξύ των δυο Πόλεων και να κάνει κάτι ανάλογο αυτό που έγινε στις 5 Μαρτίου στο LORETO της Ιταλίας και στον Δήμο Πύλης.
Επίσης στο τραπέζι της κουβέντας αναφέρθηκε ότι υπάρχει ένα σχέδιο που επεξεργάστηκε ο κ. Κουδούνας και με την συνεργασία και άλλων ιστορικών και Αρχαιολόγων από την Ιταλία, μέσα από ένα πρόγραμμα που λέγεται ο «Δρόμος των Αγγέλων» και είναι ένας δρόμος που αρχίζει από το Loreto που βρίσκεται η Εκκλησία της Αγίας Οικίας της Παναγίας, δια μέσου της Αδριατικής και δια μέσου της παλαιάς οδού Άρτας- Πύλης, περνώντας από την Πόρτα Παναγιά καταλήγοντας στα Μετέωρα.
Αυτός ο δρόμος είναι ο παλιός των Αγγέλων Κομνηνών και θα πρέπει να γίνει στόχος για αξιοποίηση της περιοχής, γιατί υπάρχουν ποτάμια και Βυζαντινά Μνημεία που θα επιφέρουν οφέλη γιατί ο Τουρισμός είναι ένα από πρωταρχικά στοιχεία ανάπτυξης και ο πρωταρχικός σκοπός μας.
Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε όλοι μας σε αυτόν τον σκοπό ήδη επεξεργαζόμαστε και μελετούμε κάποια σχέδια, που θα τα φέρουμε σε γνώσει εδώ των Αρχών σε μια καλή συνεργασία.
Αμέσως μετά τον γυρισμό μας στην Ιταλία θα στείλουμε ένα πρώτο συνοπτικό πρόγραμμα και όταν θα ξανά έλθουμε επισήμως στην Ελλάδα, τότε θα ανακοινώσουμε πιο ολοκληρωμένα το έργο μας.