Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πύλης με σκοπό τον συντονισμό των κινήσεων για την διεξαγωγή του 39ου Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων.
Παρόντες από την πλευρά του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών κ. Αθανάσιος Κωστάκης – Αναπληρωτής Δημάρχου, η Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Λαμπρινή Οικονόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Παρόντες ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ. Μουτσιάνας και το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος των Σαρακατσαναίων Τρικάλων, Καρδίτσας κ.λ.π..
Στο Περτούλι, στα Περτουλιώτικα λιβάδια, πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου, το αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, η μεγαλύτερη υπαίθρια πολιτιστική εκδήλωση της χώρας μας.
Είναι το σπίτι των Σαρακατσαναίων, οι ρίζες τους.
Περισσότεροι από 20.000 Σαρακατσάνοι από όλα τα μήκη και πλάτη των Βαλκανίων, συγκεντρώνονται εδώ από το 1980, στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν την παράδοση τους και τις σχέσεις τους.
Στα πλαίσια του ανταμώματος στήνονται κάτω από τα έλατα οι σαρακατσάνικες στάνες και τα κονάκια, δημιουργώντας έτσι το κατάλληλο σκηνικό για να αναβιώσουν τα έθιμα των Σαρακατσάνων. Χιλιάδες επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αναπαραστάσεις από τη νομαδική ζωή των Σαρακατσάνων, παραδοσιακούς χορούς και αθλήματα, αφηγήσεις περιστατικών από την ιστορία τους και την καθημερινή τους ζωή και τον χορό των γερόντων, που τον σέρνει ο μεγαλύτερος των γερόντων.
Το αντάμωμα το διοργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σαρακατσαναίων.
Ο Δήμος Πύλης στηρίζει όλα τα χρόνια αυτά το εγχείρημα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους.
Με υλικοτεχνική υποδομή, με την συντήρηση, την καθαριότητα, την δημιουργία των χώρων συνάντησης.
Αγκαλιάζει και θα αγκαλιάζει στο διηνεκές την προσπάθεια, με στόχο «κάθε χρόνο και καλύτερα».
Γιατί η θύμηση, η Ιστορία διδάσκει και φωτίζει τον δρόμο των νεώτερων.
Γιατί το Περτούλι, η Ελάτη, ο Δήμος Πύλης ακούγεται παντού.