Στο άρθρο του Περικλή Μητρονάτσιου, που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα μας, την 15-2-2021, αναρτήθηκαν προσωπικά δεδομένα του Προέδρου του ΑΣΔΣ Δάσους Κατούνας, καθώς τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνονταν σε δύο έγγραφα (απόσπασμα Πρακτικού Νο 489/22-1-2021 του Δ.Σ. του ΑΣΔΣ Δάσους Κατούνας και το υπ’αριθ. πρωτ. 5/24-1-2021 έντυπο, το οποίο απεστάλη στα μέλη του ΑΣΔΣ Δάσους Κατούνας), ενσωματωμένα στο προαναφερθέν άρθρο.

Αντιλαμβανόμενοι ότι τούτο αφενός αντίκειται στο νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, με τον οποίο εξάλλου συμβαδίζουν και οι όροι χρήσης της ιστοσελίδας μας (άρθρο 2 των όρων χρήσης αυτής) και αφετέρου προσβάλει την προσωπικότητα του Π. Γούλα ως προς την έκφανση της πληροφοριακής αυτοδιάθεσης και της ιδιωτικότητας αυτής, ενημερώνουμε το αναγνωστικό κοινό ότι, αφαιρέσαμε το δημοσίευμα και τα σχετικά έγγραφα στα οποία περιλαμβάνονται τα ως άνω δεδομένα από τη ιστοσελίδα μας.

Επίσης, δηλώνουμε ότι δεν υιοθετούμε το ως άνω άρθρο και συγκεκριμένα το εξής απόσπασμά του: «οι Συνέταιροι είναι 100 άτομα, οι περισσότεροι εξ αυτών με ένα και μόνο μερίδιο που όχι μόνο δεν ξέρουν που βρίσκεται η Κατούνα αλλά και δε διαμένουν στις όμορες Κοινότητες.

Την πλειοψηφία φέρουν τα άτομα που απαρτίζουν το Δ.Σ. και ένας εξ αυτών ο εμπνευστής του βιοτόπου γνωστός στους Πανεπιστημιακούς κύκλους και μέσα στο παιχνίδι των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων τη δεκαετία του 2000»,  διότι… σύμφωνα με τον κύριο Π. Γούλα, τούτο τυγχάνει ψευδές καθώς, όπως δηλώνει ο Π. Γούλας, ουδέποτε εκμεταλλεύτηκε την ακαδημαϊκή του ιδιότητα για την ένταξη του Δάσους Κατούνας σε ευρωπαϊκά προγράμματα για εξυπηρέτηση ίδιων συμφερόντων και ουδέποτε παρέκλινε από την προβλεπόμενη λήψη αποφάσεων με πλειοψηφία 51%, τονίζοντας ότι το ζήτημα εάν θα εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στις εκτάσεις της Κατούνας, θα εξαρτηθεί από τα μέλη του Συνεταιρισμού, εφόσον υπάρξει πλειοψηφία της Συνέλευσης και εφόσον οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες εκδώσουν όλες τις απαιτούμενες άδειες, που χρειάζονται για την ως άνω εγκατάσταση. »