Αυτοψία στα έργα του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, στη Λαμία, θα πραγματοποιήσει αύριο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες. Σήμερα το βράδυ μάλιστα αναμένεται στα Τρίκαλα μετά την παρουσία του στα έργα των Τεμπών. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η έγκριση του φακέλου για την ένταξη του τμήματος Λαμία-Ξυνιάδα στο νέο ΕΣΠΑ και στο φυσικό αντικείμενο του αυτοκινητοδρόμου.
Η ολοκλήρωση του νότιου άκρου του οδικού άξονα κρίνεται απαραίτητη για την οικονομική βιωσιμότητα του έργου, καθώς με αυτό το τμήμα θα συνδεθεί ο Ε65 με τον ΠΑΘΕ και θα έχει απρόσκοπτη και όχι αποσπασματική λειτουργία όπως συμβαίνει σήμερα.
Το κόστος του συγκεκριμένου τμήματος υπολογίζεται στα 310 εκατ. ευρώ και με την πρόσθεσή του ο Ε65 θα εκτείνεται από τη Λαμία μέχρι τα Τρίκαλα έχοντας περίπου 110 χλμ μήκος. Να σημειωθεί ότι εδώ και δύο χρόνια τρέχουν τα έργα στο τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2017…
Τ.Π.