Το τριήμερο 10 με 12 Ιουνίου θα παρουσιαστεί στα Τρίκαλα η έκθεση ιστορικού υλικού που διοργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή». Τα εγκαίνια θα γίνουν σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο 11 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ανάντι» όπου και θα στεγαστεί. Πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή μέσα από κείμενα, φωτογραφίες, χειρόγραφες επιστολές, αποσπάσματα από ομιλίες των Ανδρέα και Γεωργίου Παπανδρέου και άλλο ανέκδοτο υλικό που διαμορφώνουν ένα ιστορικό μωσαϊκό μέσα από το οποίο αναδεικνύονται σημαντικοί σταθμοί της πρόσφατης ιστορίας της χώρας και των αγώνων του ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας.
Στην Έκθεση, ανάμεσα στο πλούσιο ανέκδοτο υλικό, εκτίθενται για πρώτη φορά, αυθεντικά χειρόγραφα, ανέκδοτες φωτογραφίες, σημειώσεις, και αποσπάσματα ομιλιών του Ανδρέα.
Σήμερα το απόγευμα μάλιστα θα βρεθεί στα Τρίκαλα και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος όπου και θα παραχωρήσει συνέντευξη με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης…
Τ.Π.