Η  PANICosGR, είναι η πρώτη Ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών έκτακτης ανάγκης που άμεσα και σιωπηλά ο πολίτης μπορεί να καλέσει για βοήθεια. Σε περίπτωση ανάγκης, η εφαρμογή πληκτρολογεί αμέσως ένα SMS του τύπου «χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια» μαζί με την τοποθεσία(GPS) του θύματος στην επαφή έκτακτης ανάγκης που έχει συνδέσει.

Ο προγραμματιστής, Χρήστος Αποστόλου μιλώντας στο GRTimes, ανέφερε «Ουσιαστικά η εφαρμογή πανικός είχε δημιουργηθεί τον Δεκέμβριο του 2021. Αποτέλεσε μια εφαρμογή που ήθελα να φτιάξω για να βοηθήσω τις γυναίκες που έχουν κάποιο πρόβλημα στο σπίτι τους, ενδοοικογενειακή βία κτλ. Ήθελα να φτιάξω κάτι αθόρυβο και λιτό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σαν εφαρμογή το κουμπί πανικού έχει χρησιμοποιηθεί πάνω από 3.000 χρήστες ενώ έχουν γίνει πάνω από 10.000 λήψεις σε συσκευές τηλεφώνου».

Στην συνέχεια είπε «Αν γράψει κάποιος με λατινικούς χαρακτήρες το “PANICosGR” στην αναζήτηση, του βγάζει κατευθείαν την σελίδα μου, όπου μπορεί να κατεβάσει δωρεάν την εφαρμογή. Έγινε μια ενημέρωση πριν λίγες ώρες, συγκεκριμένα μετά το ατύχημα στα Τέμπη. Αυτή η ενημέρωση δίνει την δυνατότητα, την στιγμή που ο χρήστης χρησιμοποιήσει το κουμπί πανικού να φτάνει ένα μήνυμα στον συγγενή που έχει επιλέξει μαζί με το γεωγραφικό πλάτος και μήκος έτσι ώστε να υπάρχει μια ακρίβεια στις συντεταγμένες. Επίσης αν είσαι εγκλωβισμένος κάπου και δεν μπορείς να ανταποκριθείς και έχεις το κινητό σου μπορείς να στείλεις ένα σήμα πανικού σε κάποιον συγγενή σου».

Πως λειτουργεί

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα μηνύματα του κινητού για να στείλει αυτόματα ειδοποίηση βοήθειας στην επαφή έκτακτης ανάγκης που έχει επιλέξει ο χρήστης. Όταν το θύμα πατήσει παρατεταμένα το ΚΌΚΚΙΝΟ κουμπί τότε θα πληκτρολογηθεί αυτόματα μήνυμα ανάγκης στην επαφή μαζί με την τοποθεσία του(Αν είναι εφικτή η θέση της τότε θα προστεθεί το γεωγραφικό πλάτος, το υψόμετρο και η διεύθυνση). Ταυτόχρονα γίνεται καταγραφή ήχου(αυτόματα και με διαφάνεια) από το κινητό του χρήστη για ένα λεπτό.

Την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε ΕΔΩ:

grtimes.gr