Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη 

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να αφιερώσουμε χρόνο στην ανάγνωση, είτε κάτω από την ομπρέλα στην παραλία, είτε στη δροσιά του σπιτιού μας. Αν λοιπόν αναζητάτε βιβλία που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας ή ψάχνετε για συναρπαστικά αναγνώσματα που θα κρατήσουν αμείωτο το δικό σας ενδιαφέρον, οι σημερινές προτάσεις καλύπτουν μικρούς και μεγάλους.

Ανακαλύψτε μαζί μας τον μαγικό κόσμο των βιβλίων και αφήστε τις σελίδες να σας οδηγήσουν σε νέες, απρόσμενες περιπέτειες και συναισθηματικές εμπειρίες. Διαβάστε παρακάτω τους τίτλους που ξεχωρίσαμε και βρείτε το επόμενο αγαπημένο σας βιβλίο!

Για τους μικρούς μας φίλους, προτείνουμε βιβλία που όχι μόνο θα τους ψυχαγωγήσουν, αλλά και θα τους διδάξουν σημαντικές αξίες και γνώσεις.

Οι επιλογές μας περιλαμβάνουν όμορφα εικονογραφημένα παραμύθια, ιστορίες γεμάτες φαντασία και περιπέτειες, καθώς και εκπαιδευτικά βιβλία που θα εμπλουτίσουν τη γνώση τους.

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά – Esther van den Berg

Το βιβλίο «Καληνύχτα και όνειρα γλυκά» της συγγραφέως και εικονογράφου Esther van den Berg ανοίγει τις πόρτες σε έναν μαγικό κόσμο που βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν και να ακολουθήσουν τη ρουτίνα του ύπνου. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Τη μετάφραση του βιβλίου έχει αναλάβει η Μαργαρίτα Βακάλου, ενώ η επιμέλεια είναι της Αγγελικής Γεωργιακάκη. Στο δημιουργικό κομμάτι συνεισφέρει η Αναστασία Ρωμανού. Η γλυκιά και ευχάριστη αυτή ιστορία απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, από τριών ετών και άνω.

Η πλοκή επικεντρώνεται στη Βουλίτσα, μια χαριτωμένη πασχαλίτσα που αποφασίζει να περάσει τη νύχτα της στο Ξενοδοχείο των Ζουζουνιών.

Πριν πάει για ύπνο, η Βουλίτσα επισκέπτεται τους φίλους της στα δωμάτιά τους, βιώνοντας μια σειρά από ευχάριστες και καθησυχαστικές δραστηριότητες.

Η Βουλίτσα συναντά τον Άρη το σκαθάρι, που προετοιμάζεται για το μπάνιο του. Οι δύο φίλοι μοιράζονται τη χαρά του μπάνιου, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός χαλαρωτικού και ασφαλούς περιβάλλοντος πριν από τον ύπνο.

Το βιβλίο ξεχωρίζει για την εξαιρετική εικονογράφησή του, γεμάτη ζωντανά χρώματα και χαριτωμένα σχέδια που αιχμαλωτίζουν την προσοχή των μικρών αναγνωστών. Μέσα από τις εικόνες και την απλή αλλά τρυφερή αφήγηση, τα παιδιά μαθαίνουν τη σημασία της προετοιμασίας για τον ύπνο, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν τη φαντασία τους και την αίσθηση της ασφάλειας.

Το «Καληνύχτα και όνειρα γλυκά» είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους γονείς που θέλουν να ενθαρρύνουν μια υγιή ρουτίνα ύπνου στα παιδιά τους. Προσφέρει επίσης μια ευχάριστη αναγνωστική εμπειρία που συνδυάζει την αφήγηση με την εικονογράφηση. Η όμορφη παρουσίαση του βιβλίου και η ζωντανή εικονογράφηση το καθιστούν ένα αγαπημένο ανάγνωσμα για τα μικρά παιδιά, προσφέροντάς τους παράλληλα πολύτιμα μαθήματα για τη ρουτίνα του ύπνου.

Το Πηγάδι με τα Χθες - Μάριος Μάζαρης

Το βιβλίο «Το Πηγάδι με τα Χθες» του Μάριου Μάζαρη είναι μια συγκινητική και διδακτική ιστορία που ανήκει στη σειρά «Μικρές Καληνύχτες» των Εκδόσεων Μεταίχμιο. Αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που βρίσκει τρόπο να ξεπερνάει τις αρνητικές του εμπειρίες και συναισθήματα, χρησιμοποιώντας ένα φανταστικό πηγάδι.

Μέσα από αυτό το πηγάδι, ο μικρός ήρωας «ξεπλένει» τα χθες και μαθαίνει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της ζωής με αισιοδοξία και δημιουργικότητα. Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 3 ετών.

Η εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου αποτελεί ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του βιβλίου. Με ζωηρά χρώματα και ευφάνταστες εικόνες, οι εικόνες συμπληρώνουν τέλεια την αφήγηση και δίνουν ζωή στην ιστορία. Η τέχνη της κυρίας Ελευθερίου προσδίδει μια μαγευτική διάσταση στην αφήγηση, κάνοντάς την πιο προσιτή και ελκυστική για τα παιδιά.

Το Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων – Lidia Brankovic

«Το Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων» της Lidia Brankovic κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Η μετάφραση ανήκει στην Τζέμα Δεσύλλα. Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών.

Η ιστορία του βιβλίου περιστρέφεται γύρω από ένα φανταστικό ξενοδοχείο, όπου τα συναισθήματα παίρνουν τη μορφή επισκεπτών.

Κάθε συναίσθημα που επισκέπτεται το ξενοδοχείο είναι μοναδικό και προσωρινό, προσφέροντας μια ευκαιρία στα παιδιά να εξερευνήσουν και να κατανοήσουν καλύτερα τα δικά τους συναισθήματα​.

Η εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου αποτελεί ένα από τα μεγάλα ατού του βιβλίου. Οι εικόνες της είναι γεμάτες ζωντάνια και φαντασία, κάνοντας το βιβλίο εξαιρετικά ελκυστικό για τα παιδιά. Οι ζωγραφιές δένουν με την αφήγηση και βοηθούν τα παιδιά να συνδέονται συναισθηματικά με τις ιστορίες που παρουσιάζονται​.

«Το Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων» προσφέρει σημαντικά διδάγματα για τη διαχείριση των συναισθημάτων, προτρέποντας τα παιδιά να αναγνωρίζουν και να αποδέχονται τα συναισθήματά τους. Η ιδέα του ξενοδοχείου ως μεταφορά για τα συναισθήματα είναι πρωτότυπη και βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν ότι τα συναισθήματα είναι προσωρινά και ότι είναι φυσιολογικό να νιώθουν διαφορετικά κάθε μέρα​.

Για σας, τους ενήλικες αναγνώστες μας, έχουμε επιλέξει κάποια ιστορικά βιβλία. Οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν έργα που θα σας κρατήσουν συντροφιά και θα σας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές και τόπους.

Τα Δάκρυα Στέρεψαν - Θοδωρής Δεύτος

«Τα Δάκρυα Στέρεψαν» του Θοδωρή Δεύτου είναι ένας πλούσιος και συναρπαστικός λογοτεχνικός καμβάς που επιχειρεί να αποτυπώσει την κοινωνικοπολιτική ταραχή στην Ελλάδα και την Κύπρο από το 1930 έως το 1974. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Η επιμέλεια ανήκει στον Δημοσθένη Κερασίδη ενώ το εξώφυλλο στη Δήμητρα Ζαμπούρα.

Η υπόθεση του βιβλίου καταπιάνεται με τις ζωές δύο νεαρών ανδρών, του Χρήστου και του Ευαγόρα, που τους συνδέει μια βαθιά φιλία και μια αγωνιστική συνεργασία στον αγώνα της Κύπρου για απελευθέρωση από τη βρετανική κατοχή. Μέσα από τις σελίδες, ο κύριος Δεύτος υφαίνει μια σύνθετη αφήγηση που εξερευνά την αλληλεπίδραση των προσωπικών και πολιτικών σφαιρών, χρησιμοποιώντας ένα δυναμικό μείγμα πρωτοπρόσωπης και τριτοπρόσωπης αφήγησης.

Αυτή η μεθοδολογία επιτρέπει την παράλληλη παρουσίαση της ιστορικής ακρίβειας και των συναισθηματικών διαστάσεων της ιστορίας, αναδεικνύοντας τη συνολική πλοκή ενός έργου γεμάτου συναίσθημα και βάθος.

Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί μια επινοητική αφηγηματική δομή, διαιρώντας την ιστορία σε είκοσι πέντε αριθμημένα αλλά άτιτλα κεφάλαια, εναλλάσσοντας μικρά και μεγάλα μέρη για να ενισχύσει την
ένταση και την κατάδυση στην εξέλιξη της ιστορίας. Η εκτενής εμβάθυνση στους χαρακτήρες και στα γεγονότα παρέχει στον αναγνώστη μια βαθιά κατανόηση της διαπεραστικής ανθρώπινης φύσης και της
ιστορικής συνέχειας.

Φλόγες στα Κύματα – Κατερίνα Γυφτάκη

Το «Φλόγες στα Κύματα» της Κατερίνας Γυφτάκη αποτελεί το δεύτερο μέρος της διλογίας που ξεκίνησε με «Το Σπασμένο Φυλαχτό».

Μια ιστορία γεννιέται, όπου ο έρωτας γίνεται πηγή δύναμης και ελπίδας. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Η επιμέλεια ανήκει στην Αγγελική Γεωργιακάκη ενώ το εξώφυλλο στην Αγγελική Μηναδάκη.

Η ιστορία μας μεταφέρει στο 1916, μέσα στον χαμό του Μεγάλου Πολέμου, όπου η Τζόζεφιν Τσέστερ, μετά από ένα επικίνδυνο ταξίδι, φτάνει στη Σαλόνικα αναζητώντας τον αγαπημένο της Ράζκο Μάρκοβιτς.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Τζόζεφιν παλεύει να ανακαλύψει την αλήθεια γύρω από την εξαφάνιση του Ράζκο, ενώ ταυτόχρονα έρχεται αντιμέτωπη με συνέπειες που θα ορίσουν την πορεία της ζωής της.

Οι «Φλόγες στα κύματα» αναδεικνύουν την επιμονή και την πίστη στον έρωτα, παρά τις αντίξοες συνθήκες του πολέμου. Περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τις προσωπικές μάχες, τα διλήμματα και τον αγώνα για επιβίωση.

Οι γραμμές και τα όρια είναι δυσδιάκριτα. Μέχρι πού μπορείς να φτάσεις για τον έρωτα αλλά και να παραμείνεις ασφαλής;

Μαυροδάφνη - Αλέκα Ζωγράφου

Η «Μαυροδάφνη» της Αλέκας Ζωγράφου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, αποτελεί μια λογοτεχνική αναπαράσταση της ζωής και του έργου του Γουσταύου Κλάους στην Πάτρα του 19ου αιώνα.

Μέσα από την συναρπαστική ιστορία του Βαυαρού φιλέλληνα και της τραγικής του αγάπης με τη Δάφνη, το βιβλίο αναδεικνύει τη δημιουργία του ομώνυμου κρασιού, που έγινε σύμβολο της αιώνιας αγάπης τους.

Η συγγραφέας, με την επιμέλεια της Αγγελικής Γεωργιακάκη, καταφέρνει να αποτυπώσει με λεπτομέρεια την κοινωνική και πολιτισμική δυναμική της εποχής, δημιουργώντας ζωντανές εικόνες και συναισθήματα.

Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από την καθημερινότητα των ηρώων, παρουσιάζοντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετώπισαν. Ο Γουσταύος, με το πάθος του για τη Δάφνη και την αφοσίωση στο έργο του, γίνεται σύμβολο της ανθρώπινης αντοχής και της δύναμης της μετάνοιας. Παράλληλα, η αφήγηση εξερευνά θέματα όπως η συγχώρεση, η φιλία και η προσωπική ανάπτυξη, αναδεικνύοντας την επίδραση των επιλογών μας στη ζωή και την κληρονομιά μας.

Η «Μαυροδάφνη» συνδυάζει ιστορία και μυθοπλασία με μοναδικό τρόπο, αποκαλύπτοντας την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων συναισθημάτων, αλλά και τη σημασία της επιμονής και της συγχώρεσης στην πορεία της ζωής.

Για τις ανάγκες της συγγραφής του άρθρου, επισκεφτήκαμε το βιβλιοπωλείο Nakas Book House, στο εμπορικό κέντρο Fashion City Outlet στη Λάρισα.

Summer Gift από τα βιβλιοπωλεία Nakas Book House

Καλοκαίρι για εμάς τους βιβλιόφιλους σημαίνει χαλάρωση κάτω από την σκιά ενός δέντρου, συντροφιά με το βιβλίο μας.

Για αυτό οι αγαπημένοι μας εκδοτικοί έχουν προνοήσει δίνοντάς μας πολλές καινούριες επιλογές για τις καλοκαιρινές μας διακοπές! Μάλιστα, το βιβλιοπωλείο Nakas Book House μοιράζει ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ αγίας 5€ με αγορές άνω των 20€, για να την εξαργυρώσουμε σε λογοτεχνικά βιβλία!

Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όροι εξαργύρωσης:

* Η εξαργύρωση της δωροεπιταγής ισχύει για ένα μήνα από την παραλαβή της.

* Διάρκεια της διανομής της δωροεπιταγής σε κάθε συναλλαγή άνω των 20€ από 7/6 έως 31/8.

* Αφορά αγορές βιβλίων πλην αυτών που υπόκεινται στο νόμο περί ενιαίας τιμής βιβλίου.

* Για την εξαργύρωση απαιτείται η προσκόμιση της δωροεπιταγής στο ταμείο.

* Αντιστοιχεί μια δωροεπιταγή ανά εξαργύρωση/συναλλαγή.

* Η προσφορά ισχύει μόνο στα ιδιόκτητα, φυσικά βιβλιοπωλεία της αλυσίδας NAKAS BOOK HOUSE.

* Η δωροεπιταγή δεν ανταλλάσσεται με μετρητά & δεν συνδυάζεται με άλλες προσφορές ή εκπτώσεις.