Στον Άκη Πολύζο το trikalaenimerosi.gr έχει αναφερθεί και άλλη φορά. Ταλαντούχος σκηνοθέτης, Τρικαλινής καταγωγής (ο πατέρας του Σωτήρης μεγάλωσε στην Κάτω Ελάτη), βρίσκεται στο χώρο από το 2007 και έχει να επιδείξει εξαιρετική δουλειά σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, διαδικτυακές σειρές αλλά και διαφημίσεις.
Ο Άκης, 35 χρονών σήμερα, συνεργάζεται αρκετά χρόνια με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και στο Maestro είχε την ευκαιρία να σκηνοθετήσει μόνος του σημαντικά κομμάτια της πολύκροτης σειράς, καθώς οι απαιτήσεις των γυρισμάτων ήταν μεγάλες και χρησιμοποιήθηκαν δυο συνεργεία. Για παράδειγμα, στους Παξούς, οι σκηνές της ταινίας με τα παιδικά χρόνια της γιαγιάς (Χάρις Αλεξίου), οι βόλτες της Κλέλιας Ανδριολάτου με την βέσπα, ή οι σκηνές του γιατρού (Αντίνοος Αλμπάνης) στο ιατρείο του χωριού, είναι δικές του.
Το Maestro, που μάγεψε το κοινό, αγοράστηκε και προβάλλεται ήδη από το Netflix. Η σειρά είναι στην πραγματικότητα μια ταινία εννέα ωρών, σε ισάριθμα επεισόδια, ενώ ετοιμάζεται ήδη ο δεύτερος κύκλος.
Ακούστε το podcast του Μέγκα με τον τίτλο «πίσω από τις κάμερες», όπου ο δημιουργός Χριστόφορος Παπακαλιάτης, συζητά με τον Άκη  Πολύζο και τον διευθυντή φωτογραφίας Αντώνη Ζκέρη για την εμπειρία και τις δυσκολίες των γυρισμάτων.

https://www.megatv.com/2022/12/15/maestro-podcast-9-finale/?utm_source=tovimagr&utm_medium=hp_mustread_widget&utm_campaign=NetworkWidget

Κώστας Τόλης trikalaenimerosi.gr

Ο σκηνοθέτης Άκης Πολύζος