Στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας που στόχο έχουν την διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτη, την εξοικονόμηση πόρων και των ορθότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, αναφέρεται σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, με αφορμή και την παρουσίαση των έργων και των δράσεων της Περιφέρειας στον συγκεκριμένο τομέα.
Όπως τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης «είναι ξεκάθαρο πως η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο ψηφιακό άλμα τα τελευταία χρόνια, με την κυβέρνηση και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη να έχουν να επιδείξουν ένα τεράστιο έργο. Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσε να υστερήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Π.Ε. Τρικάλων. Ο Κώστας Αγοραστός έθεσε τον στόχο της ψηφιακής σύγκλισης ως πρώτης γραμμής για την περιοχή μας και δικαιώθηκε. Παρεμβάσεις και έργα έτρεξαν με μεγάλη ταχύτητα, προς όφελος του πολίτη και της Αυτοδιοίκησης, αλλάζοντας δραστικά τον ψηφιακό χάρτη της Περιφέρειας.
Προτεραιότητα δόθηκε στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης με στοχευμένες παρεμβάσεις που αλλάξαν τον τρόπο λειτουργίας της, ενώ την ίδια ώρα αξιοποιήθηκαν οι νέες τεχνολογίες προς όφελος της κοινωνικής παρέμβασης της Περιφέρειας και της ενδυνάμωσης της κοινωνικής πρόνοιας.
Προχώρησε ο ψηφιακός μετασχηματισμός υπηρεσιών, καταρτίστηκε ο ψηφιακός χάρτης για τον διατροφικό πλούτο της Θεσσαλίας, αναβαθμίστηκε ο εξοπλισμός σε σχολικές μονάδες, στηρίχθηκε η επιχειρηματικότητα.
Με την κλιματική αλλαγή να επηρεάζει όλο τον πλανήτη προχωρήσαμε στην υλοποίηση έργων που αφορούν στο περιβάλλον με την εγκατάσταση του σταθμού μέτρησης της Κλιματικής Αλλαγής στο Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου, αλλά και πολλές ακόμη έξυπνες δράσεις για την μέτρηση της ποιότητας του αέρα, την πυρανίχνευση κ.α.
Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και τις παρεμβάσεις που αφορούν τον πολιτισμό, με τα μίνι πλανητάρια σε Μετέωρα και Όλυμπο, την αξιοποίηση των τεχνολογιών για την προβολή των τουριστικών μας προορισμών, έργα για τα οποία η Περιφέρεια έχει βραβευτεί.
Ασφαλώς, δεν θα μπορούσαν να μην υπάρξουν παρεμβάσεις για την πανδημία, με την Θεσσαλία να πρωτοπορεί με σύστημα τηλεϊατρικής, εφαρμογές για την τηλεκπαίδευση και ασφαλώς τον κόμβο ψηφιακής καινοτομίας Health Hub.
Τα προγράμματα αυτά διευκόλυναν την ζωή των πολιτών, αναβάθμισαν τις υπηρεσίες και εξοικονόμησαν πόρους τόσο στη Θεσσαλία όσο και στην περιοχή μας. Και με βάση το έργο που έχει γίνει προχωράμε μπροστά, εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατότητα που μας δίνει το σημαντικότατο έργο που γίνεται στο αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Αλλάζουμε την ψηφιακή εικόνα της Θεσσαλίας και των Τρικάλων, δίνουμε νέες δυνατότητες και προοπτικές προς όφελος των ανθρώπων τους».