Το Κέντρο Υγείας Πύλης Τρικάλων, με την έγκριση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, τον Δήμο Πύλης και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων μέσα στα πλαίσια της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την χρόνια φλεβική νόσο με τίτλο «Φρόντισε ότι σε στηρίζει», διοργάνωσαν σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου για τη χρόνια φλεβική νόσο, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή προσήλθε για να ενημερωθεί και να εξεταστεί.

Συγκεκριμένα, στις 12 και 13 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις για τη χρόνια φλεβική νόσο σε πάνω από 75 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον εθελοντή ιατρό, Γεώργιο Γκινή, Αγγειοχειρουργό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Από το Κέντρο Υγείας Πύλης, ο Διευθυντής κος Ιωάννης Κουτσονάσιος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σύλλογο Πεταλούδα και όλους τους συνδιοργανωτές για την ενημέρωση και την άριστη διεξαγωγή των προληπτικών ειδικών αυτών εξετάσεων, τόνισε την σημασία της πρόληψης και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες προληπτικού χαρακτήρα στους κατοίκους της Πύλης.

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα με την δήλωσή της υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.