Ευρεία σύσκεψη έλαβε χώρα την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις 11 π. μ. στο Δημαρχείο Πύλης μεταξύ του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα και των μελών του Συλλόγου Επαγγελματιών Ορεινού Όγκου «Ξένιος Ζεύς» Ν. Τρικάλων.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αθανάσιος Κωστάκης οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κων/νος Ούτρας, κ. Λαμπρινή Οικονόμου, ο Ειδικός Συνεργάτης κ. Χρήστος Νάκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών ορεινού όγκου «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», κ. Χρήστος Παπαγιαννάκης, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου κ. Στέφανος Παιδής, η Αν. Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Έφη Φωτάκη και η Αν. Προϊσταμένη Προϊσταμένη Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής κ. Ντίνα Μπέκου και ο Πρόεδρος Επαγγελματιών Ορεινού όγκου Τρικάλων Άρτας κ. Γεώργιος Κρομμύδας.

Στην συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Σακελλάρης κατέθεσε τα αιτήματα που αφορούν τον ορεινό όγκο και τον Τουρισμό και συγκεκριμένα την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, του Τουριστικού Περιπτέρου με έδρα την ΠΥΛΗ, το περίπτερο στον Μύλο των Ξωτικών και για τα έργα που προβλέπονται από την λειτουργία του Γεωπάρκου Μετεώρων- Πύλης.

Ανάλογες τοποθετήσεις έκαναν και οι παρευρισκόμενοι Επαγγελματίες θέτοντας τα αιτήματά τους.

Ως προς το Γεωπάρκο έγινε ενημέρωση από την Αν. Προϊσταμένη Α.Τ.Τ.Ο.Α. του Δήμου Πύλης κ. Έφη Φωτάκη, τονίζοντας ότι το Γεωπάρκο είναι εργαλείο ανάπτυξης όλης της περιοχής του ορεινού όγκου του Δήμου Πύλης.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαράβας ανέφερε ως Δήμος είμαστε μαζί σας, έχουμε κάνει αρκετά έργα στον ορεινό όγκο και ήδη έχουμε προγραμματίσει δύο νέα έργα και εκτελούνται ήδη, ύψους 600.000 ευρώ.