Άλλη μία καταξιωμένη δουλειά που φέρει την υπογραφή του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων , αναμένεται να συγκινήσει και να καθηλώσει τους πάντες με τον επίκαιρο χαρακτήρα της!
Ο τίτλος, ‘’ Κι ας είναι μακρύ το ταξίδι’’, αναφέρεται στο ταξίδι και τον αγώνα ατόμων και λαών να βρούνε τη δική τους Ιθάκη σε έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά. Ένα ανεπανάληπτο  μουσικοχορευτικό ‘’ταξίδι ‘’με εκατοντάδες χορευτές , δεκάδες μουσικούς, σπάνιες μουσικές συνθέσεις ,θεατρικά και σύγχρονα στοιχεία και μια σκηνοθεσία που θα ‘’ανατριχιάσει’’ καλούν τους Τρικαλινούς πολίτες να το παρακολουθήσουν ως ‘’επιβάτες’’, ενώνοντας την πολιτιστική μας παράδοση με το σήμερα.
 Πρόκειται για μια πρωτοποριακή παράσταση , κατά την οποία τέσσερις άνθρωποι , μέσα από τέσσερις δικές τους ιστορίες , θα μας κάνουν να προβληματιστούμε, να ταξιδέψουμε στο χθες ,να συγκινηθούμε αλλά κυρίως να ονειρευτούμε και να ελπίσουμε ξανά.
Η προετοιμασία των εκατοντάδων χορευτών  γίνεται καθημερινά στις αίθουσες του ΧΟΤ που σφύζουν από έμπνευση και νέες ιδέες, υπό την καθοδήγηση του Μάνου Παναγιώτη και της Κάτιας Νανάς Μάνου που έχουν την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης σε ιδέα, σκηνοθεσία και κείμενα της Ραφαέλλας Μάνου. Το εν λόγω μουσικοχορευτικό γεγονός θα πάρει σάρκα και οστά στις 12 Ιουνίου στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο πολλά υποσχόμενο…