Συνεχίζονται οι εκπομπές «Πορτραίτα στο Μουσείο» που αποτελούν το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μουσείου Τσιτσάνη με το ραδιόφωνο της ΕΡΤ και τη «Φωνή της Ελλάδας».
Στην εκπομπή παρουσιάζονται στοιχεία για το λαϊκό τραγούδι και τη μεγάλη παρέα των συντελεστών του. Καλεσμένοι είναι ερευνητές, καλλιτέχνες και προσωπικότητες, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν ή συμβάλουν στη διάσωση κα την ανάδειξη του λαϊκού τραγουδιού, καθώς και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η δεύτερη εκπομπή θα ακουστεί από τη συχνότητα της «Φωνής της Ελλάδας» την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, στις 15:00 ώρα Ελλάδας. Η εκπομπή αυτή αποτελεί το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στον Βασίλη Τσιτσάνη, με καλεσμένους,  την αντιπρόεδρο του «Μουσείου Τσιτσάνη» κ. Βασιλένα Μητσιάδη και τον ερευνητή και συγγραφέα κ. Θεόφιλο Αναστασίου. Οι δυο τους θα μιλήσουν για τη ζωή και το έργο του Τσιτσάνη, καθώς και για τις δράσεις του Μουσείου που στεγάζεται στο κτήριο των παλιών φυλακών στα Τρίκαλα. Την εκπομπή παρουσιάζει και επιμελείται ο Στέλιος Καραγιώργος , υπεύθυνος του Μουσείου.
Οι επόμενες εκπομπές (στις 15:00 ώρα Ελλάδας, κάθε Κυριακή) θα είναι αφιερωμένες σε τρικαλινούς (Βίρβος, Καλδάρας, Κολοκοτρώνης, Σαμολαδάς) και σε άλλους μεγάλους δημιουργούς και καλλιτέχνες του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού.