Την αποθέωση γνώρισε η περίφημη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων, στη μεγάλη συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 14/6/2018 στο κατάμεστο θέατρο του Φρουρίου όπου εκατοντάδες Τρικαλινοί ανέβηκαν για να την απολαύσουν.

Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "ο Δήμος Τρικκαίων, η Πράσινη Κιβωτός, ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων και το Δίκτυο «Περραιβία» συνεργάστηκαν για το μουσική ταξίδι – αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο. Η συναυλία είχε και το στοιχείο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς συγκεντρώθηκαν είδη και προϊόντα για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπάντας έχει ο Κερκυραίος μαέστρος κ. Γιώργος Τσιλιμπάρης (Πλωτάρχης ΠΝ), ο οποίος έχει «απογειώσει» τη φήμη της εντός και εκτός Ελλάδος και δίκαια θεωρείται μια από τις καλύτερες της Ευρώπης.
Εκπληκτική ήταν και η συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων με την μαέστρο μας Μαίρη Μητσοπούλου που διεύθυνε και την Μπάντα του Ναυτικού!!!
Παρουσιαστής, ο μεγάλος Αλέξης Κωστάλας που μάγεψε με τον λόγο του.
Ήταν μια άψογη μουσική παράσταση-σταθμός που προσέφερε μαγικές στιγμές ποιότητας και αισθητικής στους πολυπληθείς θεατές, που γέμισαν ασφυκτικά το ανοικτό υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου, μια μουσική πανδαισία!!!
Εντυπωσιακή, όπως πάντα, η Μπάντα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, άριστη η δημοτική φιλαρμονική, έκλεψαν τις εντυπώσεις.
Εμφανίστηκε επίσης η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Χιώτογλου.
Τη χορευτική και χορογραφική υποστήριξη της παράστασης είχε ο καταπληκτικός Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων.
Η κ. Δήμητρα Βαριάμη, μέλος της Πράσινης Κιβωτού άνοιξε την βραδιά εκ μέρους των συνδιοργανωτών και χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, η Πρόεδρος της Πράσινης Κιβωτού κ. Λένα Τζιότζιου-Μηλιώνη, ο Πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Σκριάπας Κων-νος και ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων κ. Οδυσσέας Τράντος.
Συγκινητική ήταν η στιγμή απονομής πλακετών και βραβείων.
Τιμητική πλακέτα στην Μπάντα του Ναυτικού πρόσφερε η Πράσινη Κιβωτός δια του Ταμεία της κ. Μαλέκα Βάϊου, την οποία και παρέλαβε ο μαέστρος κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος - Πλωτάρχης ΠΝ.
Η αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Αλεστά Σοφία βράβευσε για την προσφορά του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού που παρέλαβε ο πλοίαρχος κ. Μιχέλης
Η  Πράσινη Κιβωτός δια του Γραμματέα της κ. Ζορμπά Χρήστο τίμησε την Δημοτικής Φιλαρμονική Τρικάλων και την μαέστρο κ. Μαίρη Μητσοπούλου.
Η ομορφότερη στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο μαέστρος της Μπάντας του ΓΕΝ, Πλωτάρχης (ΠΝ) κ. Γεώργιος Τσιλιμπάρης, επέδωσε το Θυρεό της Μπάντας στην μαέστρο μας Μαίρη Μητσοπούλου και τίμησε για την προσφορά τους τα μέλη της Φιλαρμονικής μας Οδυσσέα Τράντο και το ανερχόμενο ταλέντο Παναγιώτη Ντινή.
Μια συναυλία - σταθμός που έκλεψε τις καρδιές όλων. Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση!"