Μια πολύ σπουδαία χορωδιακή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων με τη συμμετοχή πεντακοσίων (500) χορωδών από διάφορα μέρη της Ελλάδος και με την επωνυμία ‘’TRIKALA CANTANT-ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ’’.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου ‘’ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ’’ και του Προέδρου του Νίκου Ευθυμιάδη, που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει ευρύτερα στρώματα της Κοινωνίας για το σημαντικό Προνοιακό έργο που επιτελεί το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων. Στη σημαντική αυτή προσπάθεια που για πρώτη φορά υλοποιείται στα Τρίκαλα η διοργάνωση ‘’TRIKALA CANTANT-ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ’’ συμβάλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και ο Δήμος Τρικκαίων, υπό την αιγίδα του οποίου υλοποιείται η εκδήλωση.
Στη σημαντική αυτή πολιτιστική εκδήλωση οι Χορωδίες θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με Έλληνες και ξένους συνθέτες, ενώ στο τέλος της βραδιάς όλες οι Χορωδίες μαζί θα ερμηνεύσουν το περίφημο  “VA, PENSIERO”  από την Όπερα  NABUCCO  του μεγάλου Ιταλού συνθέτη  GIUSEPPE VERDI (1813-1901). Πέρα από την πολιτιστική εκδήλωση πρόκειται για ένα μεγάλο χορωδιακό εργαστήρι, στα πρότυπα αυτών που υλοποιούνται στα πλαίσια του ‘’EUROPA CANTANT-Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΡΑΓΟΥΔΑ’’, αφού δίνεται η δυνατότητα της συνύπαρξης και της συνεργασίας των Χορωδών επί της σκηνής.
Στη μεγάλη αυτή Χορωδιακή Συνάντηση θα λάβουν μέρος πολλές αξιόλογες χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας.