Την αντίθεσή του στη χρησιμοποίηση χώρων των Μετεώρων προκειμένου να λάβει χώρα το δρώμενο της “Αμάλ” εκφράζει ο επιχώριος μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, Θεόκλητος.

Ο κ. Θεόκλητος, με επιστολή του προς τον δήμαρχο Μετεώρων αλλά και την προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Τρικάλων, δηλώνει πως δεν συγκατατίθεται στη χρήση του παρεκκλησίου του αγίου Αντωνίου στην Καλαμπάκα ή της μονής αγίου Αντωνίου Μετεώρων, όπως διαφημίζει η ιστοσελίδα της δράσης walkwithamal.org.

Ο μητροπολίτης επισημαίνει μάλιστα και με νόημα πως “ανάλογες δραστηριότητες δεν μπορούν να επιτραπούν και λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού και μάλιστα, τη στιγμή κατά την οποία απαγορεύονται οι συναθροίσεις, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και Λιτανείες, τελευταίως δε, δεν επιτράπηκε σε όλη τη χώρα η λιτάνευση της αγίας εικόνος της Παναγίας μας”.

To δρώμενο της Αμάλ, που ξεκίνησε προ ημερών στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας και ολοκληρώνεται στη Μεγάλη Βρετανία, αφού περάσει και από την Ευρώπη, αφορά την “περιφορά” μιας μικρής μουσουλμάνας προσφυγοπούλας με το όνομα Αμάλ, που αναπαριστάνεται από μια κούκλα – μαριονέτα ύψους 3,5 μ., και, σύμφωνα με τους διοργανωτές, επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα.

Για το ζήτημα αντιδρούν, πέρα από τον επίσκοπο, και φορείς της περιοχής, όπως ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος σε θέματα τουρισμού κ. Μπουτίνας αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.

Δείτε την επιστολή του μητροπολίτη Σταγών

orthodoxia.info