Δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για την περιοχή της Διάβας και της ευρύτερης περιοχής της Καλαμπάκας, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης των τελευταίων εικοσιτετραώρων, με τους κατοίκους να δοκιμάζουν τις αντοχές τους όπως και οι φορείς της Αυτοδιοίκησης μαζί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Συνολικά 11 αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν 18 άτομα εγκλωβίστηκαν σε σημεία του οδικού άξονα που καλύφθηκαν από νερά μεταξύ Αμπελίων και γέφυρας “Κουκοράβα” και χρειάστηκε η συνδρομή μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας για τον απεγκλωβισμό τους.  Από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων συστήνεται οι πολίτες να μην μετακινούνται στο οδικό δίκτυο από Χρυσομηλιά και Καστανιά προς Καλαμπάκα και Τρίκαλα, καθώς η υπερχείλιση των ποταμών έχει καταστήσει την κυκλοφορία ανέφικτη.
Επίσης ιδιαίτερη προσοχή, τονίζεται, πρέπει να δοθεί σε όσους κινούνται στην εθνική οδό Τρικάλων - Ιωαννίνων λόγω των κατολισθήσεων από τις έντονες βροχοπτώσεις. Αυτή τη στιγμή περίπου 25 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επιχειρούν μαζί με οχήματα τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε όλο το οδικό δίκτυο.
Καθώς τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συστήνει στους πολίτες να μην προσπαθούν να διασχίσουν γέφυρες όταν το ύψος του νερού κατάντη είναι μεγάλο, όταν δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα, όταν βρέχει και να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική και την Τροχαία, όταν συναντούν τέτοια περιστατικά.