Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με τον διάσημο σεφ Ηλία Μαμαλάκη με θέμα την Μεσογειακή (Κρητική) διατροφή.
Αρχικά, ο κ. Μαμαλάκης αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και στις θρεπτικές αξίες των προϊόντων.
Ανέλυσε την υψηλή διατροφική αξία της ελληνικής κουζίνας, τις ομοιότητες και διαφορές από διεθνείς κουζίνες και τις επιρροές που δέχθηκε από τον Πόντο και την Μικρά Ασία.
Στη συνέχεια, ο κ. Μαμαλάκης αναφέρθηκε στα μελλοντικά του σχέδια, στην έκδοση του νέου του βιβλίου, απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού και ανέλυσε μύθους και αλήθειες περί της διατροφής.
Ακολούθησε διάλογος με τους συμμετέχοντες, ενώ υποσχέθηκε όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να επισκεφθεί και δια ζώσης την ΒιβλιοθήκηΚαλαμπάκας.
"Ευχαριστούμε τον κ. Μαμαλάκη για το γευστικό ταξίδι που μας πρόσφερε!", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.