Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μετεώρων ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο στήριξης δράσεων που στοχεύουν στην τόνωση της απασχόλησης και τη στήριξη ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, γνωστοποιεί σε κάθε ενδιαφερόμενο την άφιξη του Campus Bus στην Καλαμπάκα. Το Freelance CampusBus θα βρίσκεται στην Καλαμπάκα στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2018, με στόχο την ενημέρωση των ανέργων που διαμένουν στον Δήμο μας για θέματα εργασίας.
Τι είναι το Freelance Campus Bus
Το Freelance Campus Bus είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα και παραδίδει σεμινάρια εκπαίδευσης σε online πλατφόρμες εύρεσης εργασίας(π.χ Upwork, Freelancing κλπ). Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες για να εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες εύκολα και γρήγορα από όπου και αν βρίσκονται παρέχοντας τις υπηρεσίες τους. Οι υπηρεσίες που ζητούν οι εργοδότες είναι όλες απομακρυσμένες, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία του συνεργάτη και αφορούν projects μικρής διάρκειας όπως η μετάφραση, επεξεργασία λιστών, το data entry κλπ. Το Campus Bus μαθαίνει στους συμμετέχοντες να φτιάχνουν ένα δυνατό προφίλ, να κλείνουν projects στις πλατφόρμες, να τα υλοποιούν αποτελεσματικά λαμβάνοντας καλές κριτικές και να είναι ασφαλείς ώστε να αυξήσουν τη ζήτηση τους συνεπώς και το εισόδημα τους.
Πόσο διαρκούν τα μαθήματα
Τα μαθήματα διαρκούν 2 ημέρες και πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να φιλοξενήσει τους συμμετέχοντες και είναι πλήρως εξοπλισμένο με υπολογιστές. Μετά τη συμμετοχή τους οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και mentoring από ειδικούς.
Ποιοι  μπορούν  να συμμετέχουν
Άνεργοι Έλληνες και Πρόσφυγες που γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα
Κόστος και τρόπος συμμετοχής
Δωρεάν εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο τηλέφωνο του Κέντρου Κοινότητας 2432078661, ώρες: 9.00-14.00, από 14/11/2018 έως 30/11/2018. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. Οι ενδιαφερόμενοι αφού εξασφαλίσουν θέση, θα πρέπει στη συνέχεια να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο:  www.campusbus.org/apply