«Ο Θεός με οδήγησε σε έναν τόπο προσευχής και σε έναν τόπο ευλογημένο», τόνισε ο εορτάζων Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.
Ο κ. Θεόκλητος που προεξήρχε του αρχιερατικού συλλείτουργου έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στις ιερές μονές των Αγίων Μετεώρων υπογραμμίζοντας πως «Οι μοναχοί και οι μοναχές είναι το στήριγμά μου και η παρηγοριά μου. Είναι το θάρρος και η πνευματική δύναμη που παίρνω για να συνεχίσω, όταν επισκέπτομαι και αντικρίζω τα ασκητήριά τους και τα μοναστήρια τους».
Στο συλλείτουργο έλαβαν μέρος οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, ενώ στο ιερό βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες πρώην Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Κοζάνης κ. Παύλος και Λαρίσης κ. Ιερώνυμος.


Ιδιαίτερα συγκινημένος ο εορτάζων Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος απευθυνόμενος προς τους ιεράρχες που προσήλθαν για να τιμήσουν το πρόσωπό του, σημείωσε «Θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά έναν έναν για την τιμή που μου κάνατε. Να σας ευχαριστήσω για την δύναμη που μου δίνουν τα λόγια σας όλον αυτόν τον καιρό από την ημέρα της εκλογής μου, βοηθώντας με και ενισχύοντας με διαρκώς, σε οποιαδήποτε δυσκολία και αν έχω».
Να σημειωθεί ότι εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που κατέκλυσαν τον Μητροπολιτικό ναό για να ευχηθούν από κοντά στον αγαπημένο τους Ποιμενάρχη.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Θεόκλητος δέχθηκε τις ευχές από τις αρχές του τόπου, του κλήρου και του λαού, κατά την διανομή του αντιδώρου.

Αναστάσιος Βόπης (orthodoxia.info)