Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, ο εορτασμός της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθεί ως εξής:  

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Ιδιωτικών Καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των τραπεζών και οικιών από την 8η πρωινή ώρα την 23/3 μέχρι και τη δύση του ηλίου την 25/3/2021. 

Φωταγώγηση των Δημοσίων, Ιδιωτικών Καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες. 

Την ημέρα της εθνικής επετείου και ώρα 8:00 θα πραγματοποιηθεί έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στην πλατεία Δημαρχείου. 

Η Επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητου θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε φορά στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. 

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητο και κατάθεση στεφάνων στο ΗΡΩΟ των πεσόντων, με περιορισμένο αριθμό ατόμων.  

Στο τέλος της κατάθεσης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. 

Η φετινή χρονιά συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση, θα πρέπει όλοι μας να αισθανόμαστε υπερήφανοι για τους προγόνους μας που κατάφεραν κάτω από δύσκολες συνθήκες για την τότε εποχή να αποτινάξουν τον Τουρκικό ζυγό και να δημιουργηθεί το έθνος – κράτος που ζούμε όλοι εμείς σήμερα ελεύθεροι. 

Τιμή και δόξα σε όλους τους ήρωες που αγωνίστηκαν!!!