Με πολυαρχιερατικό συλλείτουργο εορτάστηκε σήμερα το πρωί η μνήμη του αγίου μάρτυρος Θεοκλήτου στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα, ημέρα κατά την οποία ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, έχει τα ονομαστήριά του.

Της αρχιερατικής θείας λειτουργίας προέστη ο εορτάζων μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και Λαρίσης κ. Ιερώνυμος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της ιεράς μονής αγίας Τριάδος Μετεώρων αρχιμανδρίτης Δομέτιος Ντελλής, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεταστροφή του αγίου Θεοκλήτου προς το Χριστό, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί φρικτό μαρτυρικό θάνατο.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και ο εορτάζων μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του αναφέρθηκε με θερμά λόγια για το πνευματικό του παιδί λέγοντας, πως “ο μητροπολίτης σας αγωνίζεται για να ανταποκριθεί και να φανερώσει προς όλους σας την ελπίδα και την προσδοκία του Ευαγγελίου, μέσα από ένα πνεύμα αυταπάρνησης και θυσίας” και πρόσθεσε πως “η παρουσία μας σήμερα εδώ είναι η βεβαιότητα της ενότητας της εκκλησίας σε καιρούς πολύ δύσκολους και αμφισβήτησης”.

Ο εορτάζων μητροπολίτης κ. Θεόκλητος με την σειρά του ευχαρίστησε θερμά τους ιεράρχες που προσήλθαν στην πόλη της Καλαμπάκας, για να τιμήσουν με την παρουσία τους το πρόσωπό του, αλλά και όλους τους μοναχούς, τις μοναχές, τους κληρικούς, τους άρχοντες του τόπου και τους πιστούς.

Να αναφερθεί ότι πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον μητροπολιτικό ναό και τις δυο ημέρες, για να παρακολουθήσει τις ιερές ακολουθίες και να ευχηθεί από κοντά στον αγαπητό ποιμενάρχη της θεσσαλικής πόλης, ο οποίος, εδώ και τρία περίπου χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της τοπικής εκκλησίας, έχει κερδίσει με την αγάπη του τις καρδιές και τον σεβασμό όλων των ανθρώπων.

Στην συνέχεια ο μητροπολίτης Σταγών δέχθηκε τις ευχές από τις αρχές, τον κλήρο και τους πιστούς κατά τη διανομή του αντιδώρου.

Aναστάσιος Βόπης (orthodoxia.info)