Σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών (12 πρωτοδίκως) καταδίκασε την Τρίτη το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας τον πρώην δήμαρχο Καλαμπάκας Δημήτρη Σακελλαρίου για τον θάνατο του συμβασιούχου Αθανάσιου Μήτσιου τον Ιούλιο του 2013.

Για το ίδιο λόγο καταδικάστηκαν σε ποινή 15 μηνών (18 πρωτοδίκως) ο πρώην αντιδήμαρχος Πρασίνου Ηλίας Κωστόπουλος, και σε 12 μήνες (18 πρωτόδικα) ο προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Ιωάννης Γαλάνης.

Όλοι τους καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ αθωώθηκαν άλλοι δύο υπάλληλοι και ο τεχνικός ασφαλείας που είχε επισημάνει εγγράφως τις ελλείψεις και τον κίνδυνο αλλά δεν εισακούστηκε.

Ο θάνατος του διμηνίτη εργαζόμενου προήλθε από πτώση, σε ύψος πέντε μέτρων, όταν ανέβηκε με μεταλλική σκάλα σε στύλο δημοτικού φωτισμού στη Θεόπετρα, για να αλλάξει τη λάμπα.

Κάποια στιγμή, την ώρα που δούλευε, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε στο κενό, ενώ μάλιστα τη σκάλα κρατούσε στη βάση της άλλος συνάδελφός του.

Στον εργαζόμενο δεν είχε χορηγηθεί ο στοιχειώδης εξοπλισμός, ούτε καν κράνος ασφαλείας.

Οι κατηγορούμενοι απέδωσαν την θανατηφόρα πτώση σε αμέλεια του εργαζόμενου, αλλά ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης εις βάρος τους.

Λ.Ε. trikalaenimerosi.gr