Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη ξεκίνησαν στην Καλαμπάκα οι τριήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της Αγίου Βησσαρίωνος.
Το απόγευμα της Πέμπτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος μαζί με τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες  Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμον και Ιλίου κ. Αθηναγόραν, μοναχοί, κληρικοί και πλήθος πιστών υποδέχθηκαν την Τίμια Κάρα του Αγίου στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού που μετέφερε ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και στην συνέχεια τελέστηκε ο  Εσπερινός του Τιμίου Σταυρού χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα.
Οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου συνεχίζονται  την Παρασκευή στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος ενώ το πρωΐ της ίδιας ημέρας 14 Σεπτεμβρίου , ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο κ. Θεόκλητος  θα λάβει μέρος σε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Δολιανών.

Την Παρασκευή το απόγευμα και ώρα 7.00  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος θα παραστεί στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Φιλίππων , Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος . Μετά τόν Έσπερινόν καί περί ώραν 8.15'μ.μ. θά γίνη ή λιτάνευσις τής ίερας Είκόνος καί τής Τιμίας Κάρας του Αγίου, διά τών οδών Βλαχάβα καί Τρικάλων. Είς τήν κεντρικήν πλατείαν Ρήγα Φεραίου θά εύλογηθή ή Αρτοκλασία καί θά έκφωνηθή ό πανηγυρικός τής ήμέρας.
Το Σάββατο το πρωΐ 15 Σεπτεμβρίου , ανήμερα της εορτής του Αγίου Βησσαρίωνος, θα τελεστεί  πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.
Σημειώνεται τέλος πως στην υποδοχή της Τιμίας Κάρας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και πλήθος πιστών.

meteoravoice.gr