"Χωρίς παιδίατρο και ακτινολόγο είναι η Καλαμπάκα, παρότι δέχεται περίπου δύο εκατομμύρια τουρίστες όλο το χρόνο" αναφέρει σε ερώτησή του ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς. Οπως αναφέρει "οι ανάγκες παιδιατρικής κάλυψης για τα 1.476 παιδιά κάτω των 14 ετών και βρέφη της πόλης καλύπτονται με επικουρικούς παιδίατρους, που στέλνονται από το Νοσοκομείο Τρικάλων μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
Με ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, καλεί τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, να προβεί στην άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του και να αποδοθεί στους κατοίκους η δημόσια υγεία, που τους αξίζει.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: Χωρίς παιδίατρο και ακτινολόγο το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας
Στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας υπάρχει μόνιμη θέση παιδιάτρου η οποία έχει καλυφθεί από 17.11.2015 αλλά η παιδίατρος απασχολείται στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Οι ανάγκες της Καλαμπάκας, μιας περιοχής που υπάρχουν 1476 παιδιά κάτω των 14 ετών και βρέφη, καλύπτονται με επικουρικούς παιδιάτρους που στέλνονται από το Νοσοκομείο Τρικάλων μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
Επίσης, εδώ κι οκτώ (8) μήνες έληξε η ενός (1) έτους θητεία ακτινολόγου που είχε προσληφθεί ως επικουρικό προσωπικό κι εργαζότανε στο Κέντρο Υγείας τρεις φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Η Καλαμπάκα είναι μια πόλη που δέχεται περίπου δύο εκατομμύρια τουρίστες όλο το χρόνο κι αυτό που ζητούν οι κάτοικοι είναι να υπάρχει ένας ακτινολόγος έστω δύο φορές την εβδομάδα κι ένας παιδίατρος σε μόνιμη βάση.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
- Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα προκειμένου να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό το Κέντρο υγείας Καλαμπάκας και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του;"