Έργα προστασίας στο οδικό δίκτυο του Ασπροποτάμου πρόκειται να υλοποιήσει η  Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου «Έργα προστασίας από πτώσεις βράχων σε θέσεις του οδικού δικτύου περιοχών Κλεινοβού – Κρανιάς – Ασπροποτάμου», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει στην ευθύνη της ένα τεράστιο οδικό δίκτυο 5.500 χλμ. Μετά από κάθε δύσκολο χειμώνα καλούμαστε, με τους λιγοστούς πόρους που διαθέτουμε, να αποκαταστήσουμε τις ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξασφαλίσουμε επιπλέον πόρους για έργα που έχουν σαν στόχο την ασφαλή μετακίνηση και επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Με αίσθημα ευθύνης, συνεχίζουμε απερίσπαστοι το έργο μας, στοχεύοντας στην βελτίωση της καθημερινότητας των Θεσσαλών».
Το έργο προβλέπει έργα ανάσχεσης βραχοπτώσεων σε θέσεις στο οδικό δίκτυο Κλεινοβού – Κρανιάς για την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Πρόκειται να εκτελεσθούν εργασίες άρσης καταπτώσεων, καθαρισμού πρανών, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης και φράχτες ανάσχεσης βραχοπτώσεων. Παράλληλα θα τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης και στηθαία όπου απαιτείται.