Την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Καλαμπάκας έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Τούλας. Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν να αποχωρήσει από την ομάδα του δημάρχου Χρήστου Σινάνη, κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα των περιορισμών των δραστηριοτήτων εντός του ιερού χώρου των Μετέωρων και την απουσία της δημοτικής αρχής από τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και πολιτικής αβεβαιότητας όπου τίποτα δεν μένει κρυφό και κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν παρά το μόνο που μπορεί είναι να του κλέψει την ελπίδα, δηλώνω: ότι παύω να παρέχω στήριξη στη δημοτική παράταξη Αδέσμευτη ενωτική πρωτοβουλία με την οποία εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος τον Μάιο του 2014, στην δημοτική ενότητα Καλαμπάκας.
Η συνείδηση και το ήθος μου δεν μου επιτρέπουν να στηρίζω τις απόλυτα προσωπικές αποφάσεις του κ. Χρ. Σινάνη όπως στο συγκεκριμένο ζήτημα της συνεδρίασης του Κ.Α.Σ. (κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο), όσων αφορά τους περιορισμούς και τις χρήσεις εντός του Ιερού χώρου των Μετεώρων που προτείνει η 19 Ε.Β.Α. (εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων), κατά την οποία συνεδρίαση η απουσία της δημοτικής αρχής ήταν ολοκληρωτική.
Γι' αυτό κατέληξα στην λύση της ανεξαρτητοποίησης μου η οποία θα μου παρέχει την δυνατότητα μια δίκαιης και δυναμικής αντιπολίτευσης».