Με πολύ καλό καιρό προβλέπεται η Πέμπτη 17 Μαρτίου στα Τρίκαλα, ωστόσο θα είναι η τελευταία ημέρα του σύντομου ανοιξιάτικου διαλείμματος, αφού από το απόγευμα επιστρέφει ο χειμώνας. 

Η ημέρα σήμερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr., θα περάσει με ηλιοφάνεια μέχρι αργά το μεσημέρι, καθώς στη συνέχεια αναμένεται η σταδιακή επιδείνωση του καιρού. Τα σύννεφα που θα πυκνώσουν στον ουρανό θα δώσουν ασθενείς βροχές μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Η πολύ καλή θερμοκρασία για την εποχή τις μεσημβρινές ώρες θα φτάσει μέχρι τους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ το πρωί και το βράδυ θα βρίσκεται στους 5 και 7 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα. 

Οι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων έως 3 μποφόρ το απόγευμα.  

Από την Παρασκευή 18 έως και την Δευτέρα 21 Μαρτίου η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα Τρίκαλα, με την μέγιστη τιμή έως τους 8 βαθμούς Κελσίου και την ελάχιστη έως τους -3 βαθμούς, κυρίως το Σαββατοκύριακο. 

Στα ορεινά του νομού αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις από το απόγευμα της Πέμπτης έως και το πρωί του Σαββάτου και ισχυρός ολικός παγετός, μέχρι τους -10 βαθμούς Κελσίου.