Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό που βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας την παρουσίαση του βιβλίου της οικογενειακής συμβούλου και ειδικής σε θέματα σχέσεων κας Τένιας Μακρή “Τα σημάδια μένουν…” (εκδόσεις Κάκτος).

Στο βιβλίο της “Τα σημάδια μένουν”, η κα Μακρή δίνει όλες τις διαστάσεις της συναισθηματικής κακοποίησης: τι σημαίνει, γιατί συμβαίνει, πώς εκδηλώνεται και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. Παράλληλα, προτείνει στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες να αναγνωρίζουν πότε κακοποιούνται, αλλά και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά όλα τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνουν όταν είναι θύματα αυτού του είδους συμπεριφοράς.

Ένας βασικός λόγος της χρησιμότητας αυτού του βιβλίου είναι ότι η συναισθηματική κακοποίηση δηλητηριάζει τις σχέσεις με μίσος, επιθετικότητα και περιφρόνηση. Προφανώς, σ’ ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον είναι δύσκολο όχι μόνο να μεγαλώσει η αγάπη, αλλά ακόμα και να επιβιώσει.

Ειδικά λοιπόν για τα ζευγάρια που είναι πρόθυμα να σταματήσουν να κατηγορούν ο ένας τον άλλον και να αρχίσουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη των συμπεριφορών τους, οι συμβουλές του μπορούν να σημαίνουν τη διαφορά ανάμεσα στον χωρισμό και τη διάσωση της σχέσης τους.

Την εκδήλωση προλόγισε ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Σωτήρης Πολύζος.