Βαρύ υπήρξε το κλίμα στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας μια μόλις ημέρα μετά την ταφή του δημάρχου Φαρκαδόνας, Γιάννη Σακελλαρίου.

Αιρετοί και υπάλληλοι του Δήμου επέστρεψαν στα καθήκοντά τους, με τη θλίψη και το πένθος να σκιάζει το δημοτικό κατάστημα.

Η προσοχή κατά την επιστροφή αιρετών και υπαλλήλων εστιάστηκε σε διαδικαστικά θέματα προκειμένου να προωθηθούν όλες οι ενέργειες, μετά το θάνατό του δημάρχου.

Σε πρώτη φάση αναπτύχτηκαν όλες οι πρωτοβουλίες για την αναπλήρωση του δημάρχου που δεν βρίσκεται στη ζωή.

Για το επόμενο διάστημα μέχρι και την εκλογή νέου δημάρχου, εκτελών χρέη δημάρχου με διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει ο πρώτος σε σταυρούς, εκλεγμένος, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης, κ. Σπύρος Αγναντής.

Από το πρωί της Τετάρτης όπου δηλώθηκε ο θάνατος του δημάρχου, στο Δήμο Φαρκαδόνας δεν υφίστανται αντιδήμαρχοι, καθώς είχαν οριστεί με απόφαση δημάρχου.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και σε όλες τις αποφάσεις ορισμού προσώπων που έφεραν απόφαση και υπογραφή δημάρχου. Αντιδήμαρχοι θα οριστούν εκ νέου με απόφαση του νέου δημάρχου που θα εκλεγεί μετά από 15 ημέρες.

Σύμφωνα με το νόμο ο πρώτος σε σταυρούς της παράταξης, που όπως προαναφέρθηκε είναι ο κ. Αγναντής, θα προσκαλέσει την ομάδα για την εκλογή του δημάρχου. Η εκλογή θα γίνει αποκλειστικά και μόνο από την ομάδα που θα συγκληθεί στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας.

Σε περίπτωση που ο δήμαρχος εκλέχτηκε στη Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας, την κενή θέση θα λάβει ο πρώτος επιλαχών της ίδιας δημοτικής περιφέρειας. Αν σε περίπτωση ο δήμαρχος ανήκει στην Δημοτική Ενότητα Πελινναίων ή Φαρκαδόνας θα συμβεί κάτι αντίστοιχο με τους εκεί πρώτους επιλαχόντες.

Αναφορικά με την προεδρεία του δημοτικού συμβουλίου δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή εκτός της περίπτωσης που υποψηφιότητα θέσει ο πρόεδρος και εκλεγεί δήμαρχος. Σ’ αυτή την περίπτωση η εκλογή προέδρου θα γίνει μετά την ανάληψη καθηκόντων από το νέο δήμαρχο και φυσικά από όλο το Σώμα.

Στην περίπτωση της ΔΕΥΑΦ που πρόεδρος υπήρξε ο αείμνηστος δήμαρχος, αν ο νέος δήμαρχος εκφράσει το ενδιαφέρον του να λάβει την προεδρία θα γίνει αποδεκτό. Σε περίπτωση όμως που δεν δεχτεί θα πρέπει να προωθηθούν οι διαδικασίες για τον ορισμό νέου προέδρου.

Πλέον όλα τα βλέμματα τις αμέσως επόμενες ημέρες θα στραφούν στο ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί για την υποψηφιότητα του νέου δημάρχου.

krinitrikalon.gr