Δεν πίστευαν στα μάτια τους την εικόνα που παρατηρούσαν οι κάτοικοι του Κλοκοτού. Μια εικόνα τόσο διαφορετική και περίεργη, αλλά τόσο ξεχωριστή και άκρως παραδοσιακή.
Οι κάτοικοι του Κλοκοτού δέχτηκαν μια απρόσμενη επίσκεψη στο χωριό τους και συγκεκριμένα στις όχθες του ποταμιού. Είδαν μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, από διάφορες χώρες του πλανήτη να σταθμεύει στο χωριό, για να ξαποστάσει και να διανυχτερεύσει. Η εντύπωση πραγματικά ξεπερνούσε κάθε όριο, καθώς οι επισκέπτες από χώρες της Ιταλίας, της Γαλλίας, Πορτογαλίας, Αγγλίας, Μαρόκο, Αργεντινής, Ρουμανίας, Βραζιλίας δεν χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα για την μετακίνηση τους, αλλά διασχίζουν την χώρα μας με κάρα και άλογα.
Οι περίεργοι ταξιδιώτες συγκεντρώθηκαν αρχικά στη Γαλλία λαμβάνοντας το δρόμο για τη Βουλγαρία. Ένα μεγάλο και τόσο διαφορετικό ταξίδι προκειμένου να συμμετάσχουν σε Φεστιβάλ της Βουλγαρίας
Άνθρωποι μιας άλλης κουλτούρας, που έχουν φιλοσοφήσει με διαφορετικό τρόπο τη ζωή. Και το απέδειξαν με το μεγάλο γλέντι που έστησαν στην ύπαιθρο από το βράδυ της Τετάρτης έως τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Το πρωί της Πέμπτης το καραβάνι της κουλτούρας, όπως το ονόμασαν κάποιοι κάτοικοι του χωριού αναχώρησε, λαμβάνοντας το δρόμο από την παράπλευρη οδό για τη Λάρισα όπου θα διανυχτερεύσει για να ακολουθήσει το νέο ταξίδι έως το τελικό προορισμό.

krinitrikalon.gr