Την σταδιακή αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού των οδών και πλατειών προωθεί τα δύο τελευταία χρόνια η Δημοτική Αρχή.

Προβλέπει την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, καθώς και λαμπτήρων τεχνολογίας LED στο δίκτυο του φωτισμού των κοινοχρήστων χώρων σε όλη την έκταση του Δήμου.
Τη δεδομένη στιγμή μάλιστα ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση της αναβάθμισης.
Το κόστος της αναβάθμισης επιβαρύνει το δημοτικό προϋπολογισμό, γεγονός που καταδεικνύει τη  σημασία που δίνει ο Δήμος στον τομέα αυτό, διότι παρουσιάζει πλήθος βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ωφελειών, τόσο για την καθημερινότητα των δημοτών, όσο και για τα οικονομικά του Δήμου.
Ενδεικτικά αναφέρονται:
·       Βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αφού λόγω της μεγάλης απόδοσης φωτισμού αυτής της τεχνολογίας οι οδοί, οι πλατείες και οι λοιποί κοινόχρηστοι χώροι φωτίζονται αισθητά καλύτερα, δημιουργώντας συνθήκες μεγαλύτερης  ασφάλειας για πεζούς και οδηγούς.
·       Βελτιωμένη θα είναι όμως και η αξιοπιστία του δικτύου, καθώς οι λαμπτήρες αυτής της τεχνολογίας έχουν προδιαγραφές πολλαπλάσιας διάρκειας ζωής από τους συμβατικούς.
·       Η ενεργειακή απόδοση των λαμπτήρων τεχνολογίας LED είναι η μεγαλύτερη από όλες τις υπόλοιπες τεχνολογίες για την ίδια απόδοση φωτισμού, καθιστώντας τους τους περιβαλλοντικά φιλικότερους όλων.
·       Η πολύ μικρή ενεργειακή κατανάλωση συγκριτικά με τους συμβατικούς λαμπτήρες, καθιστά τους λαμπτήρες τεχνολογίας LED ιδανικούς για σημαντική εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.
·       Το ετήσιο οικονομικό όφελος του Δήμου από τη μικρότερη κατανάλωση ρεύματος στο δίκτυο του ηλεκτροφωτισμού των οδών και πλατειών ανέρχεται σε 150.000 ευρώ περίπου.
·       Σε αυτό πρέπει να προστεθεί και το πρόσθετο οικονομικό όφελος λόγω του περιορισμού σε σημαντικό βαθμό των βλαβών και του χρόνου αποκατάστασής τους, που συνεπάγεται μείωση στο κόστος συντήρησης του δικτύου.
Η επόμενη φάση της αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού αναμένεται να συνεχιστεί αρχές του νέου έτους.